I juli ble Guvåghytta i Bø kåret til Norges vakreste kysthytte. Nå står enda en vesteråls-hytte for tur. Snytindhytta kan nemlig nå stemmes frem som landets råeste toppturhytte.

Snytindhytta er en av seks nominerte.

- Dette blir spennende, og vi håper mange er med på å stemme fram dette flotte anlegget de neste dagene, sier leder i Vesterålen Turlag, Trond Løkke i en pressemelding.

Du kan stemme i en uke

Avstemmningen foregår helt fram til neste fredag 22. august, og man kan stemme en gang om dagen.

- Nå har vi muligheten å stemme fram Snytindhytta, som forøvrig er den eneste nominerte fra Nord-Norge, fortsetter Løkke.

Helt siden hytta ble bygget i 1993 har anlegget vært videreutviklet og tilpasset bruk og brukere. Med siste utvidelse til 22 sengeplasser i 2012, og som den første ubetjente hytta i landet med badstue i 2001, eget hyttebibliotek, sol- og vindstrømanlegg og generelt svært god kvalitet på tilbudet, er hytta i seg sjøl svært attraktiv som base for turer midt inne i Hinnøyas villeste fjellverden.

En av de beste skihyttene

Med Møysalen nasjonalpark som nærmeste nabo og et vell av adkomst og turmuligheter, er dette et område man kan utforske lenge.

Du finner ikke 2000-meterstopper rundt hytta, men tindene som strekker seg opp mot 1000 meter ga i allefall nok utfordringer til at hytta ble kåret til en av verdens beste skihytter av skimagasinet Freeskier i 2013.

- Og det holder for oss til å kalle dette Norges beste toppturhytte, sier Trond Løkke.