– Ap har konkludert med at regjeringen i samarbeid med aktørene og skolen må se på andre alternativer for å få ned fraværet i skolen og andre modeller for fraværsgrensa, sier stortingsrepresentant Martin Henriksen (Ap) til VG.

Maks ti prosent fravær

Forslaget fra regjeringen innebar at elever i videregående skole ikke kunne ha mer enn 10 prosent udokumentert fravært i hvert enkelt fag i løpet av et skoleår.

– For Arbeiderpartiet er ugyldig fravær uakseptabelt. Elevene bør være til stede i undervisningen, men vi kan ikke ha et regelverk som er så stivbeint at det fører til urimelige utslag og i verste fall fører til at fraværet øker, fortsetter Henriksen.

Motstand i Vesterålen

Den omstridte fraværsgrensa har også møtt mye motstand i Vesterålen. I april demonstrerte flere skoler, i protest mot forslaget fra kunnskapsministeren.

- Dagens grense er på 20 prosent. Når den reduseres til ti prosent, blir det problematisk. Flere elever sliter psykisk og sliter med å komme seg på skolen. Dersom grensa blir halvert, blir fraværet enda høyere. Den nye grensen rammer de som virkelig trenger hjelp, noe som ikke er bra,  uttalte elevrådsleder Christian Aavitsland til VOL i forbindelse med demonstrasjonen.