Det er itromso.no som skriver at Ikeas kommunikasjonsrådgiver ikke tror det er utenkelig med avgjørelse i 2012.

– Jeg skulle likt og bragt videre et positivt budskap, eller om utvikling, men det har ikke skjedd noe som vi kan bringe videre eksternt, sier kommunikasjonsrådgiver Jan Christian Thommesen i Ikea Norge til itromso.no. Han fikk siste statusoppdatering i forrige uke. Tirsdag får han en ny oppdatering, ifølge avisen.

Les også: Ikea har bestemt seg for Tromsø

– Nå er det heldigvis litt tid til jul enda. Vi ønsker en rask avklaring. Men det som er vår utfordring — siden det er fem konkrete tomter, så er det også fem tomtebesittere som sitter og venter på en beslutning. Så det er av respekt for flere at vi ønsker å komme med en beslutning så raskt som mulig, sier Thommesen.

Les også: Vil kuppe Tromsø

Kommunikasjonsrådgiveren understreker at det fortsatt kun er Tromsø det jobbes med. Det står mellom fem tomter. Thommesen synes det er vanskelig å si hvor lang tid det vil ta før de bestemmer seg for en tomt.

– Det er mange interne ting som må landes. Det ene er hvor varehuset skal plasseres. Det er det vi har brukt tid på — å vurdere de ulike tomtene. Det er også en intern faktor og se på dimensjonering. Likevel er det aller viktigste å komme i mål med tomtejakten. Det er fortsatt det som drar ut, dessverre, sier Thommesen til itromso.no.