Radio Bø er i dag Vesterålens største lokalradio med nærsagt et regionalt konsesjonsområde.

Lokalradioen med sterketradisjoner har dermed i praksis gått fra å fungere som lokalradio i Bø, til åhenvende seg til et Vesterålspublikum. Men Radio Bø heter fortsatt Radio Bø. Pået ekstraordinært årsmøte 6. februar skal et evt. navneskifte opp fordiskusjon.

- Det har pågått en diskusjon om hvorvidt Radio Bø skalskifte navn og på det kommende årsmøtet skal styret legge frem et forslag, sierstyreleder i Radio Bø, Arne Osnes. Han ønsker foreløpig ikke å gå i detaljer påhva styret kommer til å foreslå.

Vil ikke provosere

Selv sier Osnes til VOL at han føler seg litt schizofren i dennedebatten.

- Det er gode argumenter for å bruke navnet Vesterålen pålufta, men Radio Bø har også lange og innarbeida tradisjoner som knytter ossdirekte til stedet Bø og menneskene som bor her. Det legges blant annet ned myefrivillig arbeid i arbeidet med deler av programflaten, sier Osnes.

På spørsmål om det var en intensjon om å bli regional dastasjonen søkte om utvidelse på sitt opprinnelige konsesjonsområde, sier Osnesat ønsket har vært å ha en breiest mulig oppslutning om direksjonen.

- Det kan jo oppfattes som provoserende å skulle ta Vesterålsnavnet,sier han.

Til syvende og sist er det andelslaget på årsmøtet sombestemmer hvilken retning Radio Bø skal ta i årene fremover.

Regional aktør ipraksis

Radio Bø har overtatt sendekonsesjonene for områdene Sortland, Andøy og Lødingen. I konsesjonene som er gitt Radio Bø avMedietilsynet ligger det en plikt om å sende minst 30 minutter med nyhets- ogaktualitetsstoff med tilknytning til konsesjonsområdet fordelt  minst tre adskilte programflater mellom kl.06.00 og 19.00. Radio Bø har dermed måttet utvide og regionalisere sin programflate etter å ha ekspandert i sin dekning. Utover dette er ikke Radio Bø formelt pliktig å innta enregional identitet, eller et regionalt navn.

Radio Bø har imidlertid vært i samtaler med Medietilsynet om en evt. sammenslåingav konsesjonsområde, men foreløpig har vesterålskonsesjonene beholdt sin form. Konsesjonene som Radio Bø innehar er såkalte allmennkonsesjoner. Dersomandre aktører ønsker å kringskaste på lokal flate er Radio Bø pliktige til å gidisse nisjekonsesjoner.

Endrer selskapsform

Årsaken til innkallingen til et ekstraordinært styremøtehandler imidlertid ikke først og fremst om et potensielt navnebytte, men omendring av selskapsform.

- Det er ikke lenger aktuelt for oss å være et andelslag ogvi skal inn i en midlertidig selskapsform som samvirkelag. Den mest naturligeselskapsformen for oss er aksjeselskap, men fordi det er svært omstendelig å gårett fra andelslag til AS skal vi midlertidig bli et samvirkelag. Derfra er deten vesentlig enklere vei til et AS, sier Osnes.