Utkjørselen ble stanset etter at det ble oppdaget tekniske feil i produksjonsapparatet. Dette meldier Tine meierier i en pressemelding.

Meieriet i Harstad har produksjonsstopp frem til feilen er funnet og reparert.

Henter melk sørfra

I en pressemelding skriver TINE at det jobbes med å sikre forbrukerne forsyninger av et bredest mulig produktsortiment levert fra andre meierier i Nord-Norge og fra Midt-Norge og Østlandet.

- Vi beklager at forbrukerne på denne måten opplever at de ikke får normal forsyning, men kan forsikre at vi gjør alt for å komme tilbake i normal produksjon og leveringsgrad så raskt som overhodet mulig, sier meierisjefen i Harstad, Clement Roaldstveit i pressemeldingen.

Stanset utkjøringer

- For TINE dreier dette seg om matvaresikkerhet. Vi har klare krav for hva vi kan stå inne for av kvalitet på produktene vi leverer til forbrukerne. I dette tilfelle var det avvik som gjorde at vi ikke kunne garantere kvalitet på lukt/smak ved utløpt holdbarhetsdato og valgte derfor å trekke alt tilbake, sier Clemet

Dermed ble biler og melkelagre sperret og kundene skal ha fått umiddelbar beskjed om å sende i retur de aktuelle produktene.

Meieriene i Tana, Alta og Sandnessjøen samt meierier i Midt-Norge og Østlandet vil forsyne markedet bredest mulig inntil meieriet i Harstad er tilbake i full produksjon.

Bøndene ikke rammet

Melka fra gårdene hentes som normalt og bøndene blir ikke berørt. Melkebilene dirigeres til andre meierier.

- Vi vet ikke hvor lang tid det tar å rette feilene og kan derfor ikke angi dato for normal tilstand. Nå gjør vi alt vi kan for at det skal gå kortest mulig tid og at vi i mellomtiden klarer å forsyne nordnorske forbrukere på en god måte med et bredest mulig sortiment, sier meierisjef Clement Roaldstveit, til Harstad Tidende.