Planene ligger ute i seks uker, der siste høringsdato er 5.juni.

– I den anledning innkalles det til folkemøte i Sortland 20.mai i lokalene til tidligere Vikeidet Maskinførerskole i Vik. Det legges opptil bred debatt over planprogrammet. Innspill som kommer inn på møtet kanbringes inn som en del av høringen, skriver Norwegian Graphite AS i enpressemelding.

Produksjon i Vik

Selskapet søker om å undersøke og utvikle kjentegrafittforekomster tilknyttet tidligere historisk utvinning på Jennestad.Norwegian Graphite tar sikte på å kunne starte mineraluttak ved dagbrudd i etområde som starter én kilometer sørvest for nærmeste boligbebyggelse iJennestad sentrum, og strekker seg 2,2 kilometer videresørvestover gjennom et område uten boligbebyggelse – nesten helt fram tilKovvatnet.

– Området berører ikke nedslagsfeltet til Lamarksvannet.Produksjonsanlegget for grafitt er tenkt til den tidligere maskinførerskolen iVik, skriver selskapet i pressemeldingen.

Til sammen vil det gi en massetransport på rundt trekilometer.

Drivverdig i 36 år

Det antas at det er rundt 3,6 millioner grafittholdig malmpå Jennestad.

– Med utgangspunkt i dagens marked, antas det at gjennomsnittligårlig uttak vil ligge på rundt 100.000 tonn malm. Uttaket vil med den årligemengden drive i 36 år, skriver Norwegian Graphite.