To sortlendninger ble i Vesterålen tingrett onsdag dømt til fengselstraff og bøter for tyveri og bilkjøring under påvirkning av narkotika. De tiltalte innrømmet alle forhold.

Stjal ATV og kaffemaskiner

I fjor brøt to de sortlendningene seg inn på to fritidseiendommer i Hadsel. De stjal blant annet en ATV, to påhengsmotorer, 15 kaffemaskiner, TV-apparat, alkohol,  samt en mengde verktøy.

I føllge tingretten ble tyveriene gjort i vinnings hensikt. De to hadde gjort en avtale om salg av ATV'en. Det meste av tyvegodset er nå kommet til rette.

Kjørte bil i narkotikarus

Sortlendningene ble også tiltalt for å ha forbrutt seg på vegtrafikkloven.

I to separate tilfeller ble den ene mannen tatt for å kjøre under påvirkning av narkotiske stoffer. Den ørste gangen han ble stoppet av politiet var han påvirket av tetrahydrocannabinol, også kjent som cannabis. Deretter ble han tatt for å kjøre bil under påvirkning av både cannabis og amfetamin.

Tiltalte nr. 2 ble også tiltalt for å ha kjørt bil under påvirkning av legemiddelet klonazepam og cannabis.

Tiltalte nr. 1 er også ved flere anledninger tatt for å ha kjørt bil uten å inneha gyldig førerkort.

Skjerpet vekt for gjentakelse

Tingrettet tilla skjerpet vekt ved fastsettelse av straffen til den ene av de to da vedkommende er tidligere straffedømt for grovt tyveri og nylig har sonet ferdig en idømt samfunnsstraff.

Mannen er nå dømt seks måneders fengselsstraff og 5.000 kroner i bot.

Den andre mannen var ikke tidligere straffedømt, men er flere ganger tidligere bøtelagt for omgang med narkotika. Han er nå dømt til 90 dagers fengsel og 5.000 kroner i bot og har mistet retten til å føre motorvogn i to år.