- Vi arrangerte det i fjor også, men det kom ikke så mange. Men vi var litt sent ute med å markedsføre oss, sier Gro Rundfloen ved Vesterålsmuseet.

Historiefortelling

Museet vil tilby en norsk allehelgensfeiring, og steller i stand historiefortelling i stabburet 31.oktober. Etterpå er kan man bli med å gå tur i mørket, i parken – som nok vil oppleves litt annerledes i mørket. - Det er Trond Ringlund som skal fortelle historier. Vi tenker at i Norge har vi lang tradisjon for fortellerkunst, og at det er noe vi bør ta vare på. For dagens barn og unge som får mange inntrykk digitalt, vil det nok oppleves annerledes å få høre skumle historier i mørket. Da er man i settingen selv, sier Rundfloen.

Ikke så skummelt

Hun forsikrer om at det ikke skal være så skummelt at man får mareritt, men at kvelden skal by på en annerledes feiring. Arrangementet passer for barn fra åtte år og oppover. Om man vil kle seg ut eller ikke, er opp til barna selv. - Det er jo gøy å kle seg ut, så det må de gjerne gjøre. Men man må huske at det er ganske kjølig i stabburet, sier museumsarbeideren. Arrangementet er gratis, og det blir servert både varm drikke og mat. - Hvor matserveringen blir er ikke helt avgjort, men om været blir bra er det gode sjanser for at vi skal bruke den nye bålplassen vår, sier Rundfloen