For å spille i volleyballens eliteserie må det hvert år søkes om å få fornyet lisensen. Da eliteseriejentene til Sortland lørdag var ferdig med siste kamp i årets serie, fikk de beskjed fra trenerteamet om at klubben ikke vil søke om å fornye denne lisensen.

Mangler spillere

Dermed blir Sortland, som lørdag avsluttet eliteserien med fjerdeplass i sluttspillet og tredjeplass i grunnserien, ikke å finne i toppen av norsk volleyball til neste år. Årsaken er mangel på spillere.

- Vi har så mange spillere som forlater Sortland til høsten, og flere er usikre. Da sto vi igjen med noen få spillere, og vi turte rett og slett ikke ta sjansen, sier Harald Bech, koordinator for elitelaget til Sortland.

- Vi har ikke klart å skaffe oss nok mange nye spillere til at vi tør å satse, sier han.

Ville kostet

Bech sier klubben ikke har tilstrekkelig med spillere på juniornivå som er klare for å ta steget opp i toppserien.

- Mulighetene for å hente inn seks spillere utenfra har vært diskutert, men det ville kostet klubbet opptil flere millioner kroner. Siden vi ikke får snakke med norske spillere før midten av mai, har vi da blitt nødt til å hente spillere fra utlandet. Ønsket vårt er å være et vesterålslag, og det var derfor ikke et alternativ, sier Bech.

Skuffet spillergruppe

Spillergruppa fikk først beskjeden etter at gårsdagens bronsefinale mot Randaberg var over.

- Noen ble veldig lei seg, andre ble sinte. Det har vært en tøff avgjørelse å ta etter et fantastisk år i eliteserien. Men da vi så på spillersituasjonen og økonomien, var det prosjektet vi eventuelt har måttet begi oss ut på, uten realisme. Derfor har jeg de siste dagene blitt sikker på at den avgjørelsen vi har tatt er rett, sier Bech.

- Jeg håper de andre også ser det etter hvert, sier han.

Førstedivisjon

Sortland har nå mulighet til å søke om å få spille i førstedivisjon. Det er i så fall en avgjørelse som må tas før neste uke er over.

- Om vi søker avhenger om de spillerne som er igjen på Sortland, samt aktuelle juniorspillere, er interessert i å spille i førstedivisjon. Det er en avgjørelse som må tas i løpet av uka, sier Bech.