Siden 2003 har Kristian Høydahl og Kjartan Karlsen drevet Nordnorsk Shipping, men nå har Høydahl solgt sine 30 prosent av aksjene i selskapet og sluttet som direktør. Inn kommer Mats Nygård Johnsen som ny direktør. Kjartan Karlsen har tillit til at det vil bli en god løsning.

– Kristian satt jo i Tromsø, mens Mats vil ha arbeidssted i Harstad og det gjør at alle sammen kommer nærmere hverandre. Ikke minst kommer vi nærmere kontoret vi har på Myre, hvor vi har regnskapsavdelingen, sier Karlsen.

Hovedkontor i Harstad

Både Karlsen og Høydal er øksnesværinger. Siden de startet Nordnorsk Shipping i 2003, har det vært et poeng å være til stede på Myre. Det har imidlertid vist seg å være utfordrende å rekruttere høyt kvalifisert arbeidskraft til Myre, Karlsen har derfor lagt hovedvekten av sin aktivitet til Harstad, hvor han selv har base.

Kjøper tilbake hele NSK

Foruten aksjeposten på 30 prosent i Nordnorsk Shipping, selger Kristian Høydahl 30 prosent i Nordnorsk Crew og 15 prosent i Nordnorsk Skipskonsult, som NSK Ship Design er underlagt.

NSK Ship Design er et selskap i rivende utvikling og særlig er det oppdraget med å designe de nye havfarmene for Nordlaks, som har skapt blest om selskapet. At Karlsen kjøper de 15 prosentene som Høydahl hadde i selskapet vil ifølge Karlsen ikke ha noe å si for driften av selskapet.

– Jeg startet opp NSK i 1996 og Høydahl kjøpte seg inn på slutten av nittitallet. At jeg overtar aksjeposten hans i NSK, og også i Nordnorsk Shipping og Nordnorsk Crew, gjør ikke noe for driften, sier Karlsen.

– Du og Karlsen har jo samarbeidet i lang tid, er det noe du vil savne når samarbeidet er over?

– Jeg tror vi har fått en veldig god etterkommer i Mats Nygård Johnsen, så jeg er fornøyd og det håper jeg han er også. Jeg ønsker han lykke til framover.

SELGER SEG UT: Kristian Høydahl får roligere tider når han nå har gitt seg som direktør i Nordnorsk Shipping. Foto: Silje Helene Nilsen