Daglig leder i Berg-Hansen Linn Magnussen forteller til Vesterålen Online at Kroatia er et et reisemål som er veldig i skuddet for tiden.

- 16. juni 2013 går første direktefly fra Evenes til Dubrovnik. Flyturen vil ta i underkant av fire timer. Det artige er at vi har fått enorm respons på dette. Jeg har jobbet 20 år i bransjen, men har ikke opplevd så stor respons tidligere. Det viser oss at når vi har attraktive reisemål fra Evenes så er etterspørselen stor. Det er alltid et marked, så lenge produktet er godt nok, sier Linn Magnussen.

Vil prøve noe annet

- Hvorfor tror du at så mange vil dra til Kroatia?

- Folk flest reiser masse mer enn de gjorde for noen år siden, og de reiser ikke til Bulgaria 5 år på rad. De ønsker å prøve noe annet, sier Magnussen til VOL.

Hun forteller videre at folk kan velge om de vil kjøpe kun flyreisen eller om de vil ha et pakketilbud.

- Det er mange muligheter. Man kan lage sitt eget opplegg. Montenegro og Moster er korte kjøreturer unna Dubrovnik. Det går mange hurtigbåter og ferger, så muligheten for øyhopping er veldig god. Folkene der er helt fantastiske, de snakker godt engelsk og maten er god. Dessuten er det veldig billig der. Det synes i alle fall jeg da jeg var der i 2010, forklarer Magnussen.

Berg-Hansen samarbeidet med det svenske selskapet Kroatiaspesialisten. De har ifølge Magnussen holdt på med turer til Kroatia i mange år og regnes som eksperter på landet.

- Det blir syv avganger mellom 16. juni og 4. august. Men dersom markedet er her og innsalget er bra, vil sesongen bli utvidet, sier Magnussen.

- Norwegian har masse rutefly fra Oslo, men det klaffer sjelden med oss her i nord og man må da ha overnatting i hovedstaden. Jeg mener det beste er å fly direkte fra Evenes. Totalt sett er nok de fleste best tjent med en slik løsning, tror Magnussen.

Opplevelsesferie

- Kroatia er ikke det landet man ferierer i om man vil ha de store flotte hotellene. Da er Tyrkia der man får mest igjen for pengene. Men i Kroatia er det store muligheter for utflukter. Det blir mer en opplevelsesferie. Bakgrunnen med sine år i krig gjør nok landets befolkning litt mer ydmyke i forhold til turistene og min erfaring er at de tar mer vare på dem som kommer dit. Det er mange historiske steder og landet har en skjønn natur. Jeg sier ikke at Kroatia er det rette for alle, men det er veldig populært og "in" akkurat nå, avslutter Linn Magnussen.