Det er loppemarkedet som har ry på seg for å være størst og best vi prater om. Det som gir hele inntekta til dame- og jentefotballen i Sortland Idrettslag.

- Tenk på alle de trenerne som stiller opp time etter time, som vi sender ungene til flere ganger i uka. De er bare helt fantastiske, så dette er det minste vi kan gjøre, gjentar Grete.

Er det skummelt?

- Ja det er litt overveldende, men det har gått bra for vi er så godt organisert. Heldigvis har vi sånne som ho Sissel med oss. Hun har vært med i en årrekke og vet hva som er lurt å gjøre og hva vi ikke må gjøre, så det er en trygghet der, forklarer Grete.

Sissel Amundsen er ei av de driftige damene som har vært med siden det første loppemarkedet ble arrangert i 2005.

- Det har bare blitt sånn. Vi er en veldig fin gjeng, med ei hard kjerne på ti personer som har holdt på siden 2005, forteller hun.

- De fleste som ikke har unger som spiller lenger sier at nå er det nok, så vi prøver å få med foreldrene og spillerne til jente 14 og -17også med. Det er jo de som skal overta det vi startet, sier Sissel.

Inntekta går til jente- og damelaget og penger fra vaffelsalg på torget kommer også godt med for å dekke budsjettet på 100.000 til 150.000 kroner i året.

- Man skal steke bra mange vafler for å dekke inn det, sier Sissel og smiler optimistisk. Vi kan legge til at vaflene selges for 20 kroner.

- Vi er veldig glad for at så mange vil gi oss så veldig mye fint som det vi har fått opp igjennom årene. Vi har merket en nedgang i de aller største tingene, men mange gir heller tingene til loppemarkedet vårt enn å selge det billig, forteller hun.