PENGER TIL SORTLAND IL: (Fra venstre) Tommy Dalheim, Edvard Dalheim, Oddmund Toften, Hanna Abelsen og Stein Magnar Pedersen. Foto: Øystein Tordahl

Direktør Oddmund Toften ønsker å feire SE-gruppens 50-årsjubileum på en annerledes måte. Sortland-entreprenøren har nemlig valgt å bruke nærmere to millioner kroner på en minifestival i Vesterålen, hvor alle er invitert.

- Mange andre bedrifter ville nok planlagt en chartret tur til London for sine ansatte, og lagt igjen pengene der. Vi ønsker heller å gi noe tilbake til regionen, og har i stedet valgt å feire med en to dagers fest i fire kommuner, forteller Toften som i dag var tilstede i Blåbyhallen på Sortland og Morildhallen på Myre for å overbringe gledelige nyheter til idrettslagene der.

Fire konserter

Det skal arrangeres fire jubileumskonserter. Én i Øksnes, én på Sortland, én i Hadsel og én i Andøy. Konsertene skal arrangeres i samarbeid med de lokale fotballklubbene, og billettinntektene blir delt med dem.

- Slik slipper idrettslagene å bære risikoen ved å arrangere en stor konsert, samtidig som de vil kunne høste gevinsten, sier han.

Les mer: SE-gruppen feirer sine 50 år

Kvart million til idrettslagene

Morild skal arrangere konsert med Lars og Ola Bremnes i Zoar i Nyksund. Melbo IL blir arrangør av Bjørn Eidsvåg-konsert og Violet Road gjester Andenes og AIL. Sortland IL får være medarrangør av finale-arrangementet i Kulturfabrikken den 6. september som samler alle artistene. Dersom konsertene blir utsolgt, anslår Toften at det totalt vil gi en inntekt på 250.000 kroner for idrettslagene som er involvert.

- Vi har valgt ut de viktigste idrettslagene i hver av kommunene, sier Toften.

Fylles Zoar i Nyksund, vil det bety nærmere 50.000 kroner til Morild IL.

- Det er helt fantastisk. For oss betyr det kjært tilkomne penger, og vi er stolt av å få et slikt oppdrag. Jeg håper publikum i Øksnes og Vesterålen kjenner sin besøkelsestid, sier Sølve Nilsen i Morild.

SIL får være med

Sortland IL vil motta halvparten av billettpengene for arrangementet i Kulturfabrikken. Toften anslår at avtalen vil ha en verdi på 30.000 for idrettslaget.

- Vi er svært takknemmlige for at vi får være med på å arrangere feiringa. Det er flott å se at bedrifter ser verdien i å gi noe tilbake til regionen, og vi gleder oss veldig mye til å bidra, forteller styreleder i Sortland IL Tommy Dalheim.