Dette kan innebære en betydelig investering i regionen og er et uttrykk for Cermaqs satsing på Nordland, skriver Cermaq i en pressemelding.

Et alternativ er et felles slakteri som dekker hele regionen. Et slikt felles slakteri vil vurderes opp mot å bygge ut kapasiteten på de eksisterende slakteriene Cermaq har i Nordland.

Videreforedling

Cermaq har fått tildelt seks grønne konsesjoner, og trenger økt slakterikapasitet i Nordland. Selskapet ønsker også mulighet til på sikt å kunne drive videreforedling. Selskapet ser derfor på hvor et eventuelt fellesslakteri som dekker hele regionen bør lokaliseres som et alternativ til å utvide eksisterende slakterier i Skutvik og Alsvåg.

- Dette vil være en langsiktig investering for Cermaq, og er et uttrykk for selskapets satsing på virksomheten i Nordland. Gjennom økt slakterikapasitet vil det legges til rette for videre vekst i Nordland i fremtiden, sier Geir Molvik, administrerende direktør i Cermaq Norway AS i pressemeldingen.

Vurderer Øksnes

Lokalisering av et eventuelt nytt fellesslakteri vurderes i de kommunene hvor Cermaq har slakterier allerede; Hamarøy og Øksnes, samt i Steigen. Cermaq er i dialog med alle tre kommunene for å utrede beste alternativ. Med Steigen kommune er vi blitt enige om å inngå en prosessavtale for en felles prosess for å utrede muligheten for en etablering av slakteri på Storskjæret i Steigen kommune. Prosessavtalen vil ikke gi bindinger for Cermaqs endelige beslutning om investering og lokalisering.

- Bygging av ett nytt felles slakteri kan berøre mange både direkte og indirekte. Derfor er det viktig for oss å ha en god dialog med ansatte og tillitsvalgte, og en grundig og åpen prosess med kommunene for å finne frem til hva som er det beste totalt sett, sier Molvik.

Beslutning om hvilket alternativ Cermaq arbeider videre med vil antakelig tas i løpet av sommeren.