- Vi ønsker å utføre skikkelig og profesjonelt arbeid, forteller Tina Aslaksen, som jobber som freelance-illustratør i Sortland.

Sammen med søstra Nina "Zina" Aslaksen, har hun tatt initiativ til å sprite opp Sortland sentrum til VG-lista-konserten om tre uker. Innsatsen gjøres på frivillig basis.

Fredag ettermiddag ble de ferdige med å dekorere veggen i hjørne ved siden av butikken Blue Bag.

Havtema

Tema for prosjekteret  er hav, noe som melllom annet illustreres av en stor glassmanet, blått hav og flere fisker.  Ideen kom for to uker siden.

- Mange har ytra ønske om at byen og veggene blir sprita opp i forbindelse med VG-lista-arrangementet. Derfor tenkte vi at det var et godt tiltak å dekorere denne veggen, sier Tina Aslaksen.

Oljemalinga som har gått med til arbeidet  har blitt sponsa av lokale bedrifter, som ifølge kunstnerne har vært utelukkende positive.

- Velviljen har vært veldig stor. Alle vi har vært i kontakt med har likt ideen, presiserer Tina Aslaksen.

God respons fra folket

Selve gjennomføringa av arbeidet har i hovedsak gått greitt, med  noen små utfordringer.

-Jeg synes at det har gått ganske radig unna. Men siden vi hadde litt llite maling måtte vi tilpasse designet slik at vi fikk mest mulig plass, forteller Linda Zina Aslaksen, som til daglig har base i London, der hun driver med nettopp street art.

Mens de to kreative kvinnene har vært i sving har mange nysgjerrig forbispaserende stoppa opp for å ta kunsten nærmere i øyesyn.

Både yngre og eldre har har uttrykt begeistring for den fargerike og kreative gatekunsten.

Nå håper søstrene Aslaksen at den kreative utsmykkinga deres vil inspirere flere til å male og å dekorere vegger frem mot VGlista-konserten den 30. juli.

- Det er flott om flere vil være med å "pynte" opp sentrum. Det er mange ledige vegger rundt om i byen, slår Tina Aslaksen fast.