Det er lørdag formiddag, og vinterkledde stokmarknesværinger kan gå fra messe til messe i Stokmarknes sentrum. Det er håndverksmesse i Neshallen og i skolens gymsal. På menighetshuset er det julemesse. Glade folk kommer med spark og akebrett – nå er julestemningen snart i boks.

Les også: - I går var det fullt. I dag var det overfylt

Det er Svein Granly som er primus motor i håndverksmessa som er ny i Stokmarknes i år. Granly har reist rundt på messer med sine trevarer i 19 år. Dette er første gang han arrangerer noe på egen hånd.

- Det har gått veldig bra så langt, og det siver stadig inn folk, sier Granly til VOL noen timer etter messeåpning.

Granly hadde booket seg inn til sin årlige stand på Håndverksdagan på Melbu, og syntes det var leit at de ble avlyst i høst. Når det likevel ble slik, fikk han ideen om å lage et arrangement på Stokmarknes til inntekt for de to tiendeklassene på stedet. De skal på klassetur, og trenger inntekter til det.

- Både tiendeklassingene og foreldrene er delaktige i arrangementet. Det er de som driver kafeene både i Neshallen og i gymsalen, og i tillegg er de med på å rigge i stand og rydde, sier arrangøren.

To som tilbrakte dagen bak disken med å servere kaffe og kaker var tiendeklassingene Stine Zahl og Victoria Krastev.

- Det er veldig snilt av Svein å gjøre dette for oss, smilte de. Tiendeklassingene har også selv bidratt med bakverk til kafeen

Les også: Fant julestemninga