Foto: Ivar L. Paulsen

Det første som slår en er halvmørket. Deretter legger man merke til lysene fra mange titalls dataskjermer.

Og at overraskende mange sitter foran skjermene en lørdag formiddag, til tross for at de startet allerede fredag kveld.

HålogaLAN er nok et ganske etterlengtet arrangement, skal man tolke påmeldingen. Et nesten tresifret antall spillere, eller gamere som de kalles i miljøet, startet helga fredag og blir nok sittende foran skjermene til søndag ettermiddag, bare avbrutt av noen timers nødvendig søvn.

Lørdag formiddag satt noen i stolen ved pc-en og sov, andre hadde inntatt horisontalen på noen av madrassene som er lagt ut i hallen. Men så snart kroppen våkner til liv igjen, aktiveres datautstyret deres. Alle har sine egne maskiner med.

Les også: Fikk prøve seg som værmeldere

Prøveår

Foran skjermene sitter ungdom. Det er kun ungdom som velger å bruke all sin tid på dataspill ei helg før påske.

– Mange synes det kan være kjedelig å bare ha kontakt med andre gamere via pc og headset, sier Elise Yttervik i arrangementstaben. – Derfor er de her, folk fra både Harstad og Narvik. Og så har vi folk fra LoveLAN på Sortland som er her for å hjelpe oss å arrangere.

Og hjelpen trengs nok. Det er 12 år siden sist det ble arrangert et LAN i Harstad. Men det går neppe 12 år til neste gang.

– Dette er et prøveår. Vi ønsker å gjøre det til et årlig arrangement, sier Yttervik, som til tross for ledige plasser er fornøyd med påmeldingen.

Les også: Konkurrerte i marshmallowspising

Compo

Et LAN med respekt for seg selv inneholder ikke bare tilfeldig spilling - det er også konkurranser, eller compo om du vil, involvert.

– Vi har compo i de store spillene. Det er fem på hvert lag og gjennom en cup står vi igjen med en vinner søndag.

Spillene det konkurreres i er Counter strike - Global offensive og League of  Legends. De som ikke velger å konkurrere stiller opp bare for å ha et fellesskap, samtidig som de spiller sine egne spill.

Morsomt

Sebastian Skoglund er ett av medlemmene i Brotherhood of Steel. Det er navnet de har valgt, de fem vennene som forbereder seg på sin første kamp tidlig lørdag ettermiddag.

– Det er morsomt å være på LAN. Her er det mange venner, sier Skoglund, som slett ikke savner alternative sysler, for eksempel med ski på beina.

– Dette er første LAN i Harstad på over ti år og da må man være med. Å gå på ski kan man gjøre i påskeferien, sier han.

Les også: Se oppriggingen av Love LAN

Enkelt matstell

Selv om han tilbringer helga i Harstadhallen, er ikke Skoglund blant de ivrigste gamerne.

– Jeg spiller ikke så mye, bare rundt halvannen time per dag. Jeg drar heller ikke på LAN andre steder. Det holder med dette ene i året, sier han.

Og matstellet? Ved tastaturet ligger det en pose med halve baguetter.

– Det blir på enkleste måte, mye mat hjemmefra som er lett å lage, sier Sebastian Skoglund, som i øyeblikket spiller League of Legends sammen med kameratene på laget.