Tor Furre har drevet musikkforretningsdelen av Courante AS siden 1980, mens Annhild Furre har drevet parfymeriet. I vinter legger de ned bedriftene. Det vil si at den eneste musikkforretningen i Vesterålen og Lofoten legger ned. Skal du kjøpe musikkinstrument i butikk, er Harstad nærmeste utsalgssted.

– Opphørssalget starter nå denne torsdagen, sier Tor Furre.

Han er nettopp ferdig med å ekspedere en kunde tirsdag formiddag. Han setter seg ned i kontorstolen og tilbyr en kopp kaffe. Han skal fortelle om avgjørelsen som måtte komme.

– Jeg blir 70 år i april. Jeg har jobbet siden jeg var 16 år gammel, så jeg må da være gammel nok for å bli pensjonist nå, sier Furre med et smil.

Varelageret selges unna. Startskuddet går torsdag.

– Når lageret er tomt, selger vi bygningen, sier Furre.

Han virket ikke veldig vemodig der han sitter tilbakelent i kontorstolen. Butikken har gått med overskudd i mange år – også de siste. Det er ikke en bitter avskjed med kremmerlivet vi er vitne til i Gårdsalleen 8.

Skal reise

Tor eier halve bedriften. Den andre halvparten eier hans tidligere kone Annhild Furre. Når de nå legger ned, så legger de ned i lag.

– Ingenting varer evig, sier Annhild.

Hun står foran disken på parfymeriet. Bak henne er det satt opp parfymeflasker på små hyller.

– Denne kommer folk til å savne.

Annhild holder fram en flaske det står TOVA på med store bokstaver. Veggen innerst i lokalet er fylt med stabler av kofferter og vesker.

– Jeg synes at det er vemodig å legge ned butikken, men samtidig føles det godt.

Annhild og Tor startet opp med musikk og parfymeri i 1980. De har holdt til i Gårdsalleen 8 de siste 25 årene.

– Nå skal det reises. Jeg får tid til håndarbeid. Bobil og sydenturer, ramser Annhild opp.

Fortsetter verksted

Tor har en beroligende melding til gitarhelter i regionen. Han kommer til å fortsette å reparere gitarer også inn i pensjonisttilværelsen. Inne på kontoret er det en liten arbeidsbenk med utstyr, men det er hjemme i Sigerfjord at hovedverkstedet er.

– Jeg får daglige henvendelser av folk som vil ha reparert eller justert instrumentene sine. Det er ikke så mange som kan det i regionen, sier Tor.

Han garanterer at det ikke blir en stillesittende pensjonisttilværelse.

– Jeg har mange interesser. Det handler mest om å få disponert tiden skikkelig. Jeg kommer ikke til å bli sittende i en stol, og skal fortsette å bo i Sigerfjord, sier den avtroppende musikkbutikksjefen.