- Norsk kaffe er mye bedre enn den engelske. Jeg tror det har mest med vannkvalitet å gjøre. England er så jævla skittent, åpner Edvard Michailoff Pettersen.

Øksnesværingen har valgt seg en kanskje ikke fullt så tradisjonell yrkesvei. Edvard skal bli manager, og tar for tiden en bachelor i faget "Music, theater and entertainment management" på prestisjetunge Liverpool Institute for Performing Arts - også kjent som Paul McCartney-skolen i Liverpool.

Edvard er hjemme i Vesterålen på ferie, og på tirsdag arrangerer han sin første konsert på Sortland.- Inge Bremnes spiller i Kulturfabrikken, det kommer til å bli sjukt flott. Inge har en helt fantastisk stemme, sier Edvard.

Manager for fire

Edvard arrangerer turneér, konserter, innspillinger og driver markedsføring for fire forskjellige band og artister. Han har startet for seg selv og er snart registrert som selvstendig næringsdrivende.

Han beskriver studentlivet som svært fritt. Å gå på konserter og å drive nettverksbygging anses som en stor fordel.

- Vi knytter kontakt med bransjefolk som besøker skolen vår hele tiden. Det er kanskje et noe sterkere fokus på å drikke øl og sosialisere hos oss enn på andre studieretninger, men disse ferdighetene er faktisk essensielle i manageryrket. For å knytte en relasjon til artistene må en møte dem på deres arena, dermed treffes vi oftest på konsertscener, utesteder og i de svette øvingsrommene deres, forklarer Edvard.

Kommer hjem

På spørsmål om han kunne tenkt seg å flytte hjem svarer han kontant: - Ja!

- Alle snakker om at de vil flytte hjem dersom de finner en jobb her, for min del synes jeg det er en slapp holdning. Jeg vil flytte hjem uansett og starte noe eget. Folk må tørre å ha ambisjoner, sier Edvard.

- Jeg er ferdig på skolen om to år, etter det kunne jeg tenke meg å finne en labeljobb eller kanskje jobbe som artistkontakt i et plateselskap. Det er viktig å komme seg ut og prøve seg fram i andre selskaper først for erfaringens skyld. Om 10 år regner jeg i hvert fall med å kunne komme tilbake til Alsvåg, sier den unge manageren fra Øksnes.

- Kulturfabrikken som vi har fått her hjemme motiverer meg, det gigantiske lokalet representerer helt utrolige muligheter for Sortland, og kan løfte kulturlivet til nye høyder! sier Edvard.