Gassfergene M/F Barøy og M/F Lødingen ligger fortsatt til kai i Lødingen på grunn av teknisk svikt. Leverandørene jobber nå på spreng for å få gassfergene i drift igjen, ifølge Torghatten Nord, som driver sambandet mellom Lødingen og Bognes. De opplyser om at det er forskjellige feil på begge fergene, og det er mange av de samme problemene som tidligere. Blant annet fungerer ikke gassventilene som de skal.

Har ikke tallet

Administrerende direktør i Torghatten Nord, Torkild Torkildsen, har ikke tallet på hvor mange ganger fergene har vært til reparasjon.

- Selv om det er vanlig med litt trøbbel i starten, er dette langt over normalt, sier han.

Kanskje i morgen

Han regner med at M/F Barøy vil være i drift igjen fra mandags morgen. M/F Lødingen kan det ta lenger tid å reparere. Gassfergene har vært i drift i rundt 15 måneder, siden årsskiftet 2012/2013. Som Vesterålen Online skrev i går, kostet fergene omkring én milliard kroner, og skulle føre til økt kapasitet og regularitet.LES OGSÅ: Innstilt igjen

Tar unna trafikken

Nå er det "gammelfergene" M/F Tysfjord og M/F Hamarøy som går A-og B-ruta, og tar unna fergetrafikken mellom Lødingen og Bognes. Dette er ei ferge mindre enn det som vanligvis går på sambandet, alle avgangene på C-ruta er kansellert. Kaptein på M/F Hamarøy, Jørn Kiltorp, gikk akkurat fra Lødingen, da Vol ringte.

- Vi fikk vi med alle fra Lødingen nå, men vi får se hvordan det ser ut på andre siden, sa Kiltorp, som vanligvis er kaptein på M/F Lødingen.

Ekstratur

Lørdags kveld ble det satt inn en ekstra tur fra Lødingen, i tillegg til normal rutetid, for å ta unna trafikk.

Torghatten Nord-direktør Torkildsen vet ikke om det vil være slutt på problemene når fergene nå settes i drift igjen.

- Det er vanskelig for meg å si, men ingenting som hadde vært hyggeligere for oss, sier han.