- I to år har SortlandsAvisa laget Fløtt heim-magasin på sommeren. Mens vi planlegger det tredje magasinet, starter vi også en reportasjeserie i SortlandsAvisa for å fortelle gode historier hele året. Og ikke minst, vi planlegger en Fløtt heim-konferanse som skal gå av stabelen til sommeren, sier SAs redaktør Gard L. Michalsen.

- Fløtt heim har de siste årene blitt et viktig bidrag til positivitet, engasjement, tilbakestrømming og framsnakking av Vesterålen. Fløtt heim er blitt et begrep i hele regionen, spesielt blant unge. Nå ønsker vi å ta konseptet videre og bidra enda sterkere for saken - ved å lage en konferanse i tilknytning til magasinet og prosjektet, forteller han.

Ungdommelig og frisk

Målet med konferansen er i følge avisredaktøren å skape enda mer engasjement, entusiasme og fokus på Vesterålen, «fløtt heim», næringsliv og befolkningsutvikling.

- Det skal bli både artig, spennende og faglig godt innhold. Det blir dyktige folk utenfra, og gode historier fra Vesterålen. Konferansen vil ha et ungt og friskt preg over seg, inkludert kultur og underholdning.

Målgruppen vil være todelt. På den ene siden står næringsliv, offentlige etater, politikere, og lignende. Minst like viktig er målgruppen unge vesterålinger som bor i regionen eller er hjemme på sommerferie.

- Vi skal skape et program som gjør at unge engasjerte vesterålinger har lyst til å komme på konferansen. Vi skal gjøre dette til en møteplass mellom næringsliv og unge mennesker som vil knytte kontakter. Og ikke minst skal vi ha en differensiert pris for å delta, der vi håper å gjøre det «nesten gratis» for unge å komme.

Tilrettelegge for unge talenter

Daglig leder i SortlandsAvisa og VOL, Rolf Olsen, har vært programleder for landsdelens største næringskonferanse, Harstad-konferansen, i 14 år.

- Det er mange sterke bedrifter i Vesterålen, regionen opplever stor optimisme og er i god utvikling. Nå handler det om å skaffe talenter og arbeidskraft. Konferansen skal sette fokus på mulighetene i Vesterålen, og inspirere til tilrettelegging for de unge talenter vi ønsker hjem til Vesterålen og landsdelen, sier Olsen.

Hvem som skal være trekkplaster på konferansen, vil de to enda ikke avsløre.

- Vi har flere store navn på blokka som vi vil lansere over påske. Dette er folk som i seg selv vil skape oppmerksomhet rundt konferansen.

- Og vi tar selvsagt i mot gode ideer. Har du innspill eller forslag til konferansen - ta kontakt!