Det er ikke alle som er like begeistret for handelsstandens import av amerikanske høytider og påfunn, men i og med at det ser ut til å tiltrekke seg kunder er det mye som taler for at også Black Friday kommer til å få fotfeste. Det er ikke en gang alle i handelsstanden selv som synes at Black Friday er noen god idé, men det er ikke så lett å finne noen som har lyst til å la seg sitere på det.

Det virker

Sikkert er det i alle fall at butikkene strømmer til butikkene denne dagen. Som hos klesbutikken Zavanna.

– I går hadde vi 102 betalende kunder, mens vi på en god dag ellers har omtrent 25, så det er jo ikke noen tvil om at det virker, sier Marianne Olthuis Ellingsen som arbeider på Zavanna.

Rett oppi julerushet

Hvorvidt det totale regnestykket blir så mye høyere med Black Friday er usikkert. Det er en fare for at det ødelegger for salget utenom Black Friday og det ligger rett opp til julerushet.

– Ja, man tjener jo mindre på hver enkelt kunde, men det kommer flere kunder, så jeg tror det totalt sett er lønnsomt. Det vi ser er i alle fall at det er bedre å ha noen få store salg enn å ha litt sånn salg hele tiden, sier Ellingsen.