Politiadvokat Kay Rønning-Nyvold ved Midtre Hålogaland politidistrikt sier til VOL mandag at det kan ta tid før obduksjonsrapporten etter julebord-dødsfallet på Melbu er klar.

- Det er vanskelig å si når den vil være klar, fordi det kommer an på når man får svar på prøver og hvor mye de har å gjøre ellers. Det kan fort ta litt tid, mulig måneder, sier Rønning-Nyvold.

Siktelse opprettholdes

Det var etter et julebord på Melbu natt til 30. november at tre menn ble siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

40 år gamle Kenneth Andre Nilsen døde etter at han kom i håndgemeng med de tre siktede mennene, som var gjester på et julebord på Arbeideren. Nilsen var ikke en av de inviterte gjestene. Da politiet kom til stedet klokken 03.15, etter å ha blitt tilkalt for å fjerne en ubuden og aggressiv gjest, var Nilsen livløs.

Politiadvokat Rønning-Nyvold sa sist uke at den foreløpige obduksjonsrapporten ikke var entydig med tanke på dødsårsak, og at mistanken mot de tre siktede derfor var noe svekket. Politiet valgte å opprettholde siktelsen mot de tre mennene, som alle er i 50-årene.

Gjør flere avhør

- Vi tar ikke noen videre avgjørelser før vi får den endelige obduksjonsrapporten, sier Rønning-Nyvold til VOL mandag.

Politiet vil fremover gjennomføre flere avhør i saken.

- Vi vil gjennomføre flere avhør av personer som var til stede under julebordet, og vi vil foreta nye avhør av de siktede etter hvert. Dette blant annet for å kartlegge hva som skjedde tidligere den aktuelle kvelden, sier politiadvokaten til VOL.