Det forteller operatør hos 110-sentralen, Finn-Viggo Dreyer.

Brannbilen rykket ut fra Stokmarknes med blålys søndag ettermiddag.

– Vi har fått beskjed kom en gressbrann på Hamnhaugen, det som de kaller for Lille-Taen, sier Dreyer ved 110-sentralen for Nordland.

Ifølge yr.no er det i Vesterålen, og også i deler av Nordland og sør Troms fortsatt lokal gress- og lyngbrannfare i snøfrie områder. Farevarselet gjelder inntil det kommer tilstrekkelig nedbør eller ny vegetasjon.

Brant godt

Anbefalinger som gis i forbindelse med farevarselet er å unngå bruk av ild. Det er nå så tørt på barmark at vegetasjon kan lett antennes og store områder kan bli berørt.

– Vi er kommet frem til stedet, det brenner godt i terrenget . De holder på for å få mer vann frem til etterslokking, de er i ferd med å få kontroll, sier operatør hos 110, Finn-Viggo Dreyer om brannvesenet sin innsats.

Hadsel brann og redning måtte ut med ekstra slanger for å rekke fram til gressbrannen, ifølge 100-sentalen. Foto: Cathrine Kaspersen

Han opplyser at det brant i både lyng og gress på stedet.

– Det brant visst godt i det de kom frem. Brannen skjedde et lite stykke fra vei, så de måtte legge ut en del slanger for å rekke frem, sier han til VOL.

Klokken 17. 25 var gressbrannen slukket. Ifølge politiet i Nordland var det aldri fare for hverken bygninger eller folk. Årsaken til brannen skal være et bål som kom ut av kontroll.

Både gress og lyng ble svidd av i det som var en brann på Lille-Taen på Hadseløya. Foto: Cathrine Kaspersen