Fredag ble det kjent at Nordlandssykehuset innfører sparetiltak som kan føre til at ambulanser må tas helt ut av beredskap.

Årsaken skal være at sykehuset er i alvorlig økonomisk krise, noe som innebærer at de må gjennomføre flere drastiske sparetiltak. Dette vil ramme alle sykehusets klinikker, inkludert i Vesterålen.

- Store konsekvenser

Det mener plasstillitsvalgt i ambulansetjenesten i Vesterålen, Bård Jakobsen, er alarmerende.

- Det vil kunne få store konsekvenser hvis en bil må tas ut av drift, sier Jakobsen til VOL fredag ettermiddag.

Vedtaket ble kjent i et internt brev VOL har fått tilgang til, signert Loke Gulliksen, sjef for ambulansetjenesten i Nordlandssykehuset.

Uklarheter

Ifølge tillitsvalgt Jakobsen, er det fortsatt noen uklarheter som gjenstår før vedtaket bankes gjennom.

- Jeg har akkurat fått en mail fra min sjef i Bodø om at det er satt på vent til over helga. Det er ikke klart når dette skal innføres enda. Dette betyr kanskje at noen vil se på det en gang til, undrer Jakobsen, som foreløpig ikke sitter på mer informasjon om vedtaket.

- Det er vanskelig å vite hvilke konsekvenser dette får, før man vet hvilke biler de tenker å ta ut av drift. Det skal utarbeides en prosedyre for hva man er villig til å gjøre, sier Jakobsen.

På vent

Ifølge sjef for ambulansetjenesten, Loke Gulliksen, ble det fredag bestemt at saken settes på vent til over helga.

- Vi har i dag bestemt oss for at vi ønsker å ha prosedyreverket klart før vi setter i sving. Vi avventer derfor til over helga, sier han til VOL.

Han anslår at det først mandag vil være klart hvilke prosedyrer som skal følges når problemstillingen oppstår, samt hvilke biler som kan bli tatt ut av beredskap.

- Hvilke konsekvenser kan dette få?

- Det er det vanskelig for meg å si, sier Gulliksen.