I juli skal Sivert Høyem utfordre 17 sekunders etterklang i en spektakulær setting ute i havgapet. Den kjente sortlandsartisten har nemlig sagt ja til å spille i konserttanken på den nedlagte sildoljefabrikken Neptun under årets Sommer-Melbu.

Spiller i tanken

I juli står han altså ansikt til ansikt med det som må betegnes som Nord-Norges mest spektakulære konsertscene: En 15 meter høy og 25 meter bred klangkasse av en sildoljetank. Artistene som utfordrer tanken må i stor grad bøye seg for konsertarenaens akustiske premisser.

- Sildoljetanken er spennende fordi artisten blir tvunget til å spille på lag med de gitte, ekstreme klangforholdene. Det ligger derfor i kortene at vi får høre låtene i en helt annen drakt, og at det blir en helt spesiell konsert, sier Nordland Akademi i en pressemelding.

Høyem kommer opp i god tid for å akklimatisere seg for de uvante lydforholdene, og for å tilpasse materialet til den ekstreme klangen, til rust, olje og jern.

Avslutter soloturneen i operaen

Høyem er for tiden på soloturne som avsluttes i Den norske opera med fullt symfoniorkester.

– Jeg har lyst til å gjøre en definitiv avslutning av soloturneen. Har lyst til at flere skal få se og høre. Det dukket opp en dato som passer fint inn i planene mine, og det blir en spesiell konsert med tre helt eksepsjonelle gjesteartister. Halvparten av konserten gjør jeg i en setting med et sparsommelig backingband. På resten blir det full pakke, sier Høyem til Avisa Nordland.

I kveld spiller han for et utsolgt kuturhus i Bodø.

Etter soloturneen begynner Sivert å skrive låter til et nytt album som forhåpentligvis skal ut i løpet av høsten.