Nordland fylkeskommune bevilger 300 000 kroner tilutviklingsprosjekt.

- Det er på tide å foredle mer av saltfisken lokalt iNordland, i stedet for at den sendes ut av landsdelen og at andre tar gevinstenav videreforedlingen. Dette er et prosjekt som kan bidra til at så skjer, siernæringsråd Arve Knutsen (KrF).

Fiskeriparken

Prosjektet «Uttesting av nordnorsk klippfisk til forbrukerei utvalgte eksportmarkeder» er et samarbeid mellom flere konvensjonelle hvitfiskbedrifteri Nordland, med Vesterålen fiskeripark som prosjekteier og Sigurd Rydland iTaste of North som prosjektleder.

Prosjektet har som mål å videreutvikle produkter av sei ogtorsk som kan tilbys konsumenter i den Dominikanske republikk. Taste of Northhar etablert salg av bulkprodukter inn i dette markedet, men det er grunnlagfor å videreutvikle markedet i samarbeid med flere leverandører.

Ensidig avhengig

- Klippfiskproduksjon i Nordland har ingen tradisjon, mendersom man lykkes vil flere konvensjonelle bedrifter få flere bein og stå på,og ikke være så ensidig avhengig av saltfiskproduksjon. Klippfiskproduksjon viløke sysselsetting og verdiskaping for de bedriftene som eventuelt investerer iproduksjonsutstyr, sier Arve Knutsen.

Han mener at prosjektet kan bli en viktig test på hvorvidthvitfiskbedrifter i Nordland kan være med å utvikle og selge inn klippfisk avtorsk, sei og annen bunnfisk til forbrukere i den Dominikanske Republikk ogandre markeder i Sør- og Mellom Amerika.