I tillegg sier de nei til den vurderte dispensasjonen fra plankravet i Byplanen. Dette står å lese i sakspapirene til torsdagens formannskapsmøte.

Les også: - Må utarbeide analyse før bygging i Kvartal 13

Sammenhengende bygg

Bakgrunnen for saken er at det tidligere er godkjent oppført to boligbygg med næringsareal i fire etasjer, med tilbaketrukket femte etasje på deler av bygget.

Intensjonen med søknaden var å endre byggene til ett sammenhengende bygg, hvor den delen av bygningen som ligger nærmest torget, endres fra fire til fem etasjer.

Les også: -Blir ikke mer bakgårdspreg her enn andre plasser

- Ikke ubetinget rettighet

Administrasjonen har følgende merknader til søknaden:

 Å bygge 5 etasjer i kvartal 13, og for så vidt kvartal 15, som ansvarlig søker skisserer, er ikke en ubetinget rettighet, men noe som kan tillates dersom øvrige kvalitetskrav i Byplanen er oppfylt.  Det er dermed ingen selvfølgelighet at kvartal 15 vil bli utbygget med samme etasjeantall som kvartal 13.

Les også: Viser potensialet til Kvartal 13

Ifølge konklusjonen til adminstrasjonen, ivaretas ikke Byplanen ved gjennomføring av omsøkt endring. Dispensasjonene fører til at reguleringsplanen blir vesentlig til sidesatt:

Fylkeskommunen har uttalt seg negativt om tiltaket. Av disse grunner bør søknaden avslås, konkluderes det i  innstillingen fra administrasjonen.

Forventer positivt vedtak

VOL har ikke lyktes med å komme i kontakt med byggmester Karl Behrens i forbindelse med saken. Til Bladet Vesterålen sier Behrens at han forventer et positivt vedtak når saken skal behandles i formannskapet torsdag.

– Slik vi ser det, har kommunen nå et valg: ønsker man det eksisterende prosjektet, som blir dårligere med tanke på næring og parkeringsbehov, eller vil man ha et bedre prosjekt i kvartalet, sier han.

Les også: - Søknaden er mangelfull