Latteren satt løst, og poengene kom som perler på en snor da komiker Are Kalvø opptrådte på scenen i Hurtigrutens Hus på Stokmarknes lørdag kveld. Kalvø innledet med sin bekymring for om han ville bli husket om 100 år, slik vi husker andre storheter og det de har tilført menneskeheten. Han ville gjerne gjøre en bragd, men hvilken skulle det være? «Alt» er allerede funnet opp, forsøkt og oppdaget.

I løpet av den 90 minutter lange forestillingen tok Kalvø publikum med på en reise i tiden, med bilder og hendelser fra sin egen oppvekst på Stranda i Sunnmøre. Han spøkte med tull og fjas, men også med alvorlige ting som døden. Kalvø har førstehåndserfaring med temaet fra han selv ble enkemann for noen år tilbake.

Den anerkjente komikeren lot ikke muligheten gå fra seg til å harselere med lokalpressen, og betvilte sterkt at noen av oppslagssakene på lørdagsutgivelsen av Vesteraalens Avis ville bli markert 100 år fra dagens dato. I tillegg fikk han med seg fylkespolitiker og stokmarknesmann, Arne Ivar Mikalsen (V) opp på scenen, som rådgiver for hvilken bragd han kunne utføre. Mikalsen, på sin side, var godt forberedt og hadde lest boken til Kalvø: «Bibelen 2». Han mente den kunne ha potensiale til å bli på høyde med eneren.

Kalvø tok salen med storm, og sørget for både hikst og latterbrøl fra publikum. En rød tråd gjennom forestillingen var hva vi mennesker bruker tiden vår på. Om VOLs utsendte skal vurdere den halvannen timen hun tilbrakte i Kalvøs selskap, vil den vurderes til å være vel verd det.