- Hei. Har akkurat våknet under åpen himmel, knallsol og bekkesus 300 meter over Bowdoin Fjord, hvor iniittaxien/hundespann) henter oss utpå dagen, sier Pettersen på SMS til VOL.

- Vi hadde en brutal 17 timer non-stop og meget hard økt i går for å komme ned hit. Har etter vi gikk av isen cirka 10 kilometer bak oss, shuttlet utstyr over bekker og morener, overflatevann, slush og dratt de over grus og storstein. Vi er i all hovedsak mør i kroppen, men i fin form. Har ikke gått opp for oss hva vi har gjennomført, fortsetter han.

Ekspedisjonen har tatt dem 43 døgn.

- Ekspedisjonen på 2000 kilometer tok oss over Arktis høyeste fjell og er den bredeste kryssingen av Grønland noensinne. Det er en enormt sterk følelse. Vi har hatt bunnsolid fokus på sikkerhet, rutiner og fremdrift, men nå skal vi senke skuldrene og nyte solen samt den spektakulære utsikten over havisen, isfjellene og naturen som er rundt oss. Cecilie så i natt et isfjell som kalvet like ved oss og vi suger bare til oss inntrykk av den enorme naturen rundt oss.

Det å kunne gå litt lettere antrukket er noe som etter 43 døgn føles godt, forklarer han til VOL.

- Deilig å kunne gå rundt uten masse ull og dun og gå barfot på berg. Så langt har den mest overveldende følelsen vært å ta av seg alpinskoene etter 43 dager, samt å kunne stå oppå en stor stein og tisse med overhøyde på terrenget.

De to vil etter planen være tilbake i Norge 19. juni og tilbake på jobb få dager senere.

Les også: - Vil bli de første til å krysse Grønland på det bredeste

- Kun 39 km fra målet

Med det er de to de første som har krysset Grønland på det bredeste. Dermed er det bare å gratulere. Med ski på beina og 220 kilo mat og utstyr i pulken satte de avgårde 1. mai og nå er det altså i mål.

Kun få timer før skrev de.

- BalubaX traff fast fjell etter 41dager,kl 1445 tirs 9/6. Fortsatte ei lang økt mot natt ned fjellene mot havet. I mål nå etter 17timer.

For tretten timer siden skrev de et lengre innlegg som tydet på godt humør og fin stemning på turens siste timer.

9 Juni dag 40

- Hurray hurray hurray - nå siver øllukten fra breen! Kun 15 km igjen til fjell! I dag ble det 18 km gange og sjukt bra 10 km lettvind kite session med Slegga til Ronny! Det ble camping med view! Strålende sol, påskeføre og brearmer, fjelltopper og fjorder i det nære åsyn! Stekt skinke til forrett., boknafisk til hovedrett og kake og godis til slutt - Ja vi koser oss fortsatt! Drømmer om ett lite blaff, nok til vind i seila, dog uansett er vi kun ett jentekast unna målstreken og håper å se hundesleden som skal hente oss. Og strax…. Quannaq facetoface! Vi skal skynde oss sakte på oppløpet og nyte de siste timer på breen !!