Onsdag kveld kom mailen Daniel Sowe fra Stokmarknes knapt har turt håpe på. I flere år har han sendt mixtaper til «The Villa», med håp om å få innpass. Nå har drømmen blitt virkelighet, og Daniel ser frem til å stå på scenen i Oslo andre juledag.

– The Villa er en av Norges fremste undergrunnsklubber. Den er også ranket som en av de 25 beste undergrunnsklubbene i Europa, og blant de 100 beste i verden. Klubben har en stor andel internasjonale bookinger. Dette er en klubb med svært høyt nivå og et ekstremt dedikert publikum, forklarer Sowe for VA.

Slipper til nye

Undergrunnsklubben har tradisjon for å la nye, lovende DJer slippe til.

– Jeg skal være med på «Open decks». Det er på en måte åpen scene, men man må kvalifisere seg for å få delta. Man sender inn mikser. Jeg har sendt de mikser kontinuerlig i noen år nå, og endelig fikk jeg napp, stråler Daniel.

Kjendis

Det er den langt fra ukjente DJen, artisten og fotballtrenerdatteren Charlotte Thorstvedt som har kontaktet Sowe. Thorstvedt er bookingansvarlig sammen med produsent og  DJ Nils Noa.

– Hun skrev at hun digget miksen og at hun ville at jeg skulle spille på «The Villa», stråler stokmarknesmannen.

Sowe ser på invitasjonen som et signal på at han har utviklet seg i riktig retning med sitt musikalske uttrykk. Han vet at «The Villa»  er på jakt etter nye lyder og souds.

– Jeg har jobbet aktivt som DJ de fem siste årene, forteller Sowe.

Han har gjort seg bemerket i Hadsel som DJ Daniel King Jr med sitt arrangement «klubb:KlikkiVinkel» som går to-tre ganger i året.

Ungdoms-DJ

Interessen for musikken begynte imidlertid på et tidligere stadium.

- Jeg begynte å interessere meg for miksing av musikk tidlig i ungdommen. Det var på UK Blinken jeg lærte å mikse musikk, forteller han.

Han ler, og forteller at mens andre gjerne investerer i biler og slikt, er det i musikken han legger sin tid og sine investeringer.

Han innrømmer gjerne at hans musikksmak nok er litt drøy for enkelte.

- Musikken jeg formidler til via klubb:KlikkiVinkel er nok noe mer kommersiell og treffer bredere enn den musikken jeg har sendt til «The Villa».

To aliaser

For å lage et tydelig skille, har Daniel laget seg aliaser som han opererer under: Daniel King Junior og Dawooda.

- Daniel King Jr formidler musikk som treffer mange, mens mitt andre alias Dawooda ikke tar hensyn til noen andres musikksmak enn hans egen. Dawooda er gambisk,  og er mitt reelle mellomnavn. Det er nok denne DJen som gjenspeiler meg og min musikksmak, sier Daniel.

Daniel har flere ganger sendt inn demoer som King jr, men slapp ikke gjennom nåløyet da. Dawooda klarte det på første forsøk.

Han mener musikken å være innenfor «Minimal techno», dersom musikken hans skal puttes i noen sjangerbås.

- Gleder du deg?

- Noe så sinnsykt. Forhåpentlig er det en del bransjefolk ute, så da er det bare å levere varene!

Daniel er en av tre ferske DJer som skal spille denne dagen, og han har fått tildelt om lag 90 minutter.