Norlense-eierne i Marine Gem, Erik Mathisen og Bent Eriksen, sendte i november i fjor et brev til Nordlaks og Hadsel kommune hvor de truet med søksmål rundt behandlingen av konkursboet etter Bømyr Eiendom AS.

For å forstå saken må vi først se på de tørre fakta: Nordlaks fikk på tampen av 2017 antatt budet på konkursboet til Bømyr Eiendom, som i sin tur eier Norlense-lokalitetene. Marine Gem var etter det VOL forstår med i en budrunde for å kjøpe konkursboet, men det var Nordlaks som til slutt fikk kjøpt det for 20 millioner kroner.

I et brev fra Barentz advokater, datert 30. november 2017 og sendt til Nordlaks og Hadsel-ordfører Siv Dagny Aasvik, kommer det frem at Norlense-eierne er misfornøyde med opptredenen til Nordlaks og Hadsel kommune i forbindelse med konkursboet til Bømyr.

«Bindende avtale»

I brevet påstår advokatene at Marine Gem AS og Bent Eriksen hadde en «bindende avtale med Nordlaks AS om å kjøpe bomassen sammen». De påstår videre at Nordlaks senere gikk vekk fra denne avtalen på grunn av at Hadsel kommune ikke ønsket at Marine Gem AS skulle være involvert.

I brevet sier de videre at de anser dette som underlig da deres klienter driver en betydelig virksomhet i kommunen med flere ansatte.

«Fastlåst»

«Situasjonen fremstår nå som fastlåst. Nordlaks AS har meddelt at de ikke ønsker noen ytterligere dialog med våre klienter før fordelingen av eiendommen mellom Nordlaks AS og kommunen er avklart.», heter det i brevet.

Advokatene truer så med søksmål og sier så at de ønsker innsyn i avtalene som er gjort mellom Nordlaks AS og Hadsel kommune rundt kjøpet av Bømyr eiendom

VOL har vært i kontakt med Nordlaks. Administrerende direktør i Nordlaks, Roger Mosand, sier følgende til vår henvendelse i saken:

– Vi er i dialog med kommunen og de øvrige partene i saken.

Advokat Trond Skogly i Barentz advokater har ikke svart på VOLs henvendelser.

Saken ble først omtalt på nettstedet Love24 i desember i fjor.