Sortland IL møtte fredag Junkeren til den nest siste kampen før fotballferien. Sortlandsguttene ligger for øyeblikket på en skuffende niendeplass, og trenger seiere for å overleve i serien.

– Det var ikke noen pen seanse å være vitne til, forteller SIL-trener Rune Lydersen.

Sortland hengte greit med i den første omgangen, selv om den var svært sjansefattig. Men fra 0-2 målet tidlig i andre omgang begynner det å gå dårligere for laget.

– Målet kom etter et slapt tilbakespill fra vår spiller til keeper. Fra vår vinkel så det veldig ut som om junkerspilleren som snappet den opp var i offside, men det er uansett en forsvarsfeil.

For svake i forsvar

Sortlandsspillerene gjør etter dette flere feil i forsvar og kampen bærer sterkt preg av dette. Junkeren får to billige mål til, og det kunne fort ha blitt flere, blant annet ble et skudd reddet helt på mållinjen.

– Samtidig blir vi for dårlige på å skape selv. Vi hadde kun en eller to sjanser på å få til noe i det offensive spillet vårt. Begge gangene rotes ballen bort til motstanderen.

Kampen endte 4-0 til Junkeren, som fikk ta med seg en billig borteseier hjem til Bodø.

Trøbbel i Sortlandslaget.

Lagoppstillingen til Sortland har denne sesongen båret preg av for lav konsistens.

– Totalt 14 mann i den faste lagoppstillingen manglet i junkeren kampen, mellom fem og seks av disse er nøkkelspillere som vi trenger på banen.  Sesongen har blitt preget av mange langvarige skader hos spillerne og mye fravær, fortsetter Lydersen.

For å forhindre problemene mener han det viktigste blir å forhindre at nye skader oppstår, prøve å hjelpe spillere som er ute tilbake fra skader, og at spillerne møter på trening oftere.