Fredag ble en anderledes arbeidsdag for Anita Martinusen, Tove Johansen og Marit Skaue ved HMS-senteret i Vesterålen. Sjefen sendte de til Uniklipp og Lise Finden for en "hel-make-over".

- Det begynte med en prat på kontoret med daglig leder ved HMS-senteret, Geir Bolsøy, og en god ide ble til handling, sier Lise Finden.

"Make-over hæren"

Med seg på laget hadde Finden med seg Uniklippfrisørene Ida Kvaalen, Marthe Hogseth Hansen, make-up artisten Maria Råberg fra Mary-Kay, fargekonsulenten Kristina Isaksson fra Tigi, og Ann Karin Jensen og Monica Hagen fra B-Young.

- De kom tidlig på morgenen, sier Finden. For anledningen hadde hun med seg fargekonsulent Kristina Isaksson fra Tigi.

Avtalen var at "make-over hæren" skulle få fikk frie tøyler.

- Dette er noe av det artigste vi gjør, det å få muligheten til å vise kundene hva man virkelig kan gjøre. Det er jo også en del av servicen, sier Finden.

- En uvanlig dag på jobb

- Jeg var litt spent, og da jeg dro ut på morgenen sa mannen min at jeg han var veldig spent på hva som kom hjem, sier Marit Skaue.

Men da de ankom salongen ble spenningen til god stemning.

- Det var veldig artig. En veldig uvanlig dag på jobb. Vi ble dulla med og vi hadde en fargeekspert som gikk rundt og gav råd. Følte at vi ble godt tatt hånd om, sier Skaue.

Infridde ønske fra de ansatte

Var det din ide å gi damene en total "make-over"?

- Nei, jentene på kontoret nevnte for meg at de ønsket en bli ny-dag, jeg dro bort og spurte og Uniklipp tente på ideen, sier Geir Bolsøy.

Slik ble de stylet

- De tre var veldig positive da de kom, og vi skjølnte straks at dette kom til å bli en fornøyelse. Vi fikk og lov til å gjøre det vi ville, sier Finden.

  • Anita Martinussen har fått en farge som er en blanding av farge og minicolour. Det gir et noe transaparant og mindre hardt uttrykk. Samtidig ønsket vi å beholde det naturlige spillet i håret hennes.

  • Tove Johansen har vi klipt opp en del, og gitt henne en farge som fremhever hennes naturlige toner. Samtidig har vi gitt håret hennes litt mer glans, og et spill av rødt og lysere nyanser.

  • Marit Skauen hadde nettopp klipt seg da hun kom og var veldig mørk i håret. Frisørene klippet opp håret i nakken og markerte luggen for å få fram en mer "typat frisyre" som passer henne. Marits hår fikk lysere toner. Hun har dermed fått et litt brunere og mykere preg på håret.

- Dette kan gjentas

- Vi hadde det veldig moro, sier Skauen. Hun

Etter å ha blitt klipt, stylet, sminket og oppkledd dro de alle til Hege Abrahamsens studio på Sortland for å ta bilder.

- Vi fikk en følelse at de koste seg hos oss, sier Finden, og ser ikke bort i fra at dette kan gjentas. - Det har vært en inspirerende dag.