– Vi begynte på mandag, og er vel ferdig i løpet av neste uke. Jeg er innom én gang om dagen for å se om alt går rett for seg, sier Bjørn Elvenes – som har fått oppdraget om å fargesette sentrumsgården hos eier M. Steiro Invest.

Sortland har egen fargepalett

Elvenes har som kjent laget en skreddersydd palett og og fargeplan for byen. Navnet på fargene, som han har blandet selv, er hentet fra lokalmiljøet. Johnsengården blir nå malt i     sigerfjordblå, og vinduskantene  selnesgrønn.

Johnsengården ble bygd rundt 1917, og huset utgjør det øverste av rekken med de tre vernede trehusene i Kvartal 13. Som VOL skrev i fjor høst, ble gården solgt til Marius Steiro og hans investeringsselskap M. Steiro Invest AS, som nå ønsker å sette den i stand.

– Jeg har lyst til å renovere innvendig og fylle huset med leietakere. Utvendig vil jeg pynte bygget, og jeg sysler litt med tanken om å male det i Elvenes-farger, sa Steiro tidligere i vår til VOL.

Etter avgjørelsen har Steiro fått kritikk for at fargen på det rundt 100 år gamle bygget blir endret fra originalen.

– Man får kritikk uansett hva man gjør. Jeg tror ikke de som har kommet med dette vet hvilken farge huset originalt hadde, sier Elvenes.

Gatekunst i blåbyfarger?

Den siste tiden har illustratør Tina Aslaksen jobbet for å få finansiert et prosjekt som skal pynte opp en stor og grå murvegg i kvartalet bortenfor med gatekunst. Elvenes håper at fargene hans blir brukt i prosjektet.

– All kunst som kommer opp i byen er bra, men jeg oppfordrer til at paletten blir brukt, slik at alt kan stå i stil, sier han.