Igjen har Olav Thons stiftelse bidratt til hytteprosjekt i Vesterålen Turlag.  Denne gangen er det den nybygde sovefløya på Snytindhytta som får 193.000 kroner.

- Dette er helt fantastisk, sier leder og prosjektansvarlig for byggeprosjektet i Vesterålen Turlag, Trond Løkke. I sommer ble Snytindhytta utvidet med 25 kvadratmeter inneholdende tre soverom og 10 nye sengeplasser.

-Det stadig økende og store besøkstallet gjorde det nødvendig å øke overnattingskapasiteten, og vi har nå fått et svært funksjonelt bygg, sier Løkke.  Anlegget har nå 22 sengeplasser pluss ekstra madrasser som kan legges på gulv, noe som forhåpentligvis gjør at de som var redde for full hytte og skoleklasser vil finne hytta mye mer interessant enn tidligere.

Tok en sjanse

- Vi tok en liten råsjanse med å bygge før finansieringa var sikret, så derfor er det ekstra gledelig at Thon nå har gitt oss disse pengene.  I tillegg søker vi nå om spillemidler gjennom den ordningen DNT (Den Norske Turistforening) forvalter, og får vi full pott her, har vi bortimot fullfinansiert anlegget, forteller Trond Løkke.  Totalkostnaden er på nærmere 740.000 kroner, hvorav 280.000 kroner er dugnadsverdi. Med snaut 200.000 kronerfra Thon, blir beløpet foreningen søker fra spillemidlene rundt 240.000 kroner.

Store beløp

I løpet av en 10-årsperiode har Vesterålen Turlag fått nesten 750.000 kroner i støtte fra Olav Thons stiftelse.

– Dette betyr at vi i praksis at når vi har gjort jobbene på dugnad, så har alle anlegg de siste årene vært fullfinansiert av Olav Thon og spillemidler.  Dette gir oss et handlingsrom som mange andre bare kan drømme om, og når vi har folk som har kan ta ansvar for nye prosjekt enten det er turbøker, gapahuker eller hytteanlegg, så har vi etter hvert fått økonomisk handlingsrom til å gå i gang med slike prosjekt uten å måtte snu og vende på krona.  Og det er først og fremst takket være disse betydelige bidragene fra Olav Thon.  Så vi har all grunn til å takke ham og hans stiftelse for midlene vi har fått de siste årene, avslutter Trond Løkke.