Torsdag ettermiddag er det flere vogntog som sliter på E10 retning Riksgränsen.

Det er Fremover som først meldte at det er 14 vogntog som sto fast på strekningen Skogvann til brøytestasjonen.

Stenger veien

Ifølge trafikkmeldinger fra Statens vegvesen ble det satt igang kolonnekjøring over Bjørnfjell klokka 17:20. Årsaken til dette er uvær.

Klokken 18.00 får ht.no opplyst av vegtrafikksentralen at E10 over Bjørnfjell, fra Trollvatnet til tollstasjonen, vil bli helt stengt i en til to timer grunnet bilberging. Etter det vil det bli satt i gang kolonnekjøring.

– Noen har kjørt seg fast, mens andre ikke kommer seg videre på grunn av kjettingmangel, sier Jonas Johnsen til ht.no, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen.

– Over Bjørnfjell har det vært problemer. Det skyldes at sjåførene av vogntogene ikke har tatt på kjetting. Mye vind og snøfokk over fjellet fører til vanskelige kjøreforhold. Vi har fått tips fra publikum at sjåførene nå setter på kjetting for å komme seg videre.

Han forteller at vogntogene ikke har sperret hele veien.

– Det har vært mulig å kjøre forbi. Kolonnekjøring vil trolig pågå utover kvelden, sier Johnsen.

Les også: Vogntog kjørte av veien i Lødingen

Sørvestlig kuling

Trafikkoperatøren påpeker at det også er en del vind og redusert sikt over Gratangsfjellet.

– Det var sørvestlig stiv kuling klokka 17. På veien er det snø- og isdekke. Vi har også vært i kontakt med fjellvakten der, og han regner med at det kan bli verre utover kvelden, sier Johnsen, og legger til at det allerede er vanskelige kjøreforhold over Gratangsfjellet på grunn av snøfokk.

– Der blir det ikke kolonnekjøring med det første.

Johnsen oppfordrer bilister til å kjøre forsiktig - spesielt over fjellovergangene.

– I lavlandet er det bare og våte veier. Enkelte steder er det fare for glatte partier. Vind kan føre til at grusen blåses bort.