Oppdatering kl. 18:00: Brannen skal ha blusset opp igjen. Finn-Viggo Dreyer ved brannvesenets 110-sentral sier at brannmannskaper har dratt for å drive etterslukking. Ifølge ham skal det ikke være noe stor dramatikk, men det skal has på litt vann.

Fredag kveld begynte det igjen å ryke fra bygningen. Brannvesenet reiste til stedet for å ha på mer vann. Foto: Marius Birkeland

Oppdatering kl. 09:00: Politiets operasjonssentral opplyser at status i brannen er uforandret. Politiet regner ikke med å kunne ta seg inn i branntomta i løpet av dagen, da brannvesenet ennå ikke er ferdig på stedet.

– Vi kan ikke bevege oss inn i området før brannen er hundre prosent slukket og det er trygt å ta seg inn. Dette blir neppe gjort i løpet av dagen, påpekte operasjonssentralen tidligere fredag.

Brannvesenets 110-sentral bekreftet mye av det politiet sa.

– Etter det jeg kjenner til bedrives det fortsatt etterslokking på stedet. At det regner bidrar selvsagt i positiv retning, opplyser 110-sentralen kort om status i slokkearbeidet.

– Politiet er i kontakt med huseier, som opplyser at huset for tiden skal være ubebodd. Brannmannskaper holder på med slukkingsarbeid på stedet, opplyste politiet i Nordland på X 05:50.

Ved 07:30-tiden hadde ikke Tom-Roger Olsen ved 110 Nordland noe nytt om brannen, men han sa at brannvesenet fortsatt driver med slukkingsarbeid.

VOLs reporter på stedet opplyste at veien ved eneboligen var sperret av nødetatene. Det var på det tidspunktet fortsatt noen synlige flammer i huset.

Ved 07:15-tiden kunne man fortsatt se åpne flammer i huset. Foto: Dagny Elisabeth Ulland
Foto: Dagny Elisabeth Ulland

110 Nordland meldte om brannen like etter 05:00, og noen minutter senere var brannen bekreftet.

Slik så det ut da brannvesenet rykket ut tidlig fredag morgen. Foto: Innsendt
Foto: Dagny Elisabeth Ulland

Tom-Roger Olsen ved 110 Nordland opplyste til VOL like etter 05:30 at det brenner i et bolighus på Sortland og at det kom åpne flammer fra boligen.

– Det var naboer som meldte fra til oss, sa han.

Da huset ligger i et boligområde var det ifølge Olsen fare for spredning, og politiet holdt tidlig fredag morgen på med å varsle naboer.