Sortlandmannen har vunnet sammenlagtseier i Rookie 1000-klassen. Det ble avgjort forrige helg på Vålerbanen.

Det liggermye trening bak prestasjonen.

- Vi begynte å trene tidligere i år enn før om årene, forklarer Claus.

- Vi dro til Spania i påsken for å trene. Under første kjøringa i Norge faltalt på plass - med en gang, forteller Claus fornøyd.

Sesongen startet altså bra, men midten av sesongen gav dårligere resultater,på grunn av problemer med sykkelen.

- Så det var så vidt jeg dro seieren i havn i slutten av sesongen, sierClaus.

Hva skjer videre nå?

- Nå rykker jeg opp til  å kjøre Superbike den råeste NM-klassen,forteller han entusiastisk på telefon fra Tsjekkia. For hva er vel mer naturligfor en skikkelig entusiast enn å feire seieren med å  slappe av med å seandre kjøre løp?

- Det er et Superbike-løp igjen i årets sesong. Jeg vurderer å være med formoro skyld. Det går på Rudskogen, som er en av mine favorittbaner, så jeg harlyst til å se hva jeg klarer å få til, forteller Claus.

Hvordan er forholdene for å drive denne typen sport i Vesterålen?

- Det er veldig dårlig. For vår del finnes det ikke mulighet til det. Detnærmeste vi kommer er Mo, så det blir mye reising for oss.

Dermed blir det en kostbar idrett Claus holder på med. De størstebudsjettpostene, utenom vedlikehold er reise og påmelding.

Du kaller det idrett?

- Det er betegnet som idrett, i motsetning til bilsport. Dette er veldigfysisk. Du må jobbe og slite med sykkelen hele tida. Når du har jobbet medsykkelen i 20 minutter, så er du egentlig bra sliten, forklarer han.