Bakgrunnen for saken er hvem som skal stå til ansvar for manglene på et byggeprosjekt i Narvik. Saksøker PMT inngikk i 2011 avtale med Seve om oppføring av en boligblokk med 18 enheter. Sweco skulle være rådgiver, og var under kontrakt med PMT. Da kjøperne begynte å flytte inn, tok det ikke lang tid før klagene på feil kom. Etter hvert fikk samtlige kjøpere medhold i at kjøpene kunne heves.

Seve måtte i retten svare for påstander om mangler, mens Sweco/Tryg måtte svare for påstander om rådgivnings- og prosjekteringsfeil. Seve har avvist krav om erstatning, men tilbydd retting. Under sakens gang har PMT senket kravet på erstatning fra Sweco/Tryg fra 18 til 12,9 millioner kroner.

Sweco Norge AS og Tryg Forsikring er altså dømt til å betale erstatning til PMT Eiendom AS med vel 6,9 millioner kroner. Trygs andel skal reduseres med 40.000 kroner som er egenandel for Sweco Norge AS. Det latviske selskapet Seve Ehituse Aktiaselts er frifunnet fra å måtte betale vel en million kroner og fikk anledning til å utbedre mangler ved trinnlydsdemping, utbedre tetting rundt vinduer, dører og utvendige overganger. PMT er på sin side dømt til å erstatte Seves saksomkostninger for Vesterålen tingrett med vel 1,7 millioner kroner.

I rettens vurdering heter det blant annet at det er uforståelig at kravene fra kjøpergruppen ikke straks ble akseptert av PMT. Den direkte årsak til kostnadene knyttet til prosessen mot kjøpergruppen er PMTs avgjørelse om å ikke godta kravene.

Retten mener den beste løsningen for PMT ville vært å heve kjøpene straks kravene ble fremsatt. Da kunne selskapet ha beholdt leilighetene, utført nødvendige utbedringer, og solgt til høystbydende i markedet. PMT ville hatt i behold kravene mot Sweco/Tryg og Seve. Dermed mener rettenat Sweco/Tryg ikke kan gjøres ansvarlig for PMTs uheldige valg, heter det i dommen.

Ifølge en tidligere dom i sammen sak var både selger og selgers representant fra Sweco kjent med at bygget ikke oppfylte kravene i TEK10 da det ble søkt om midlertidig brukstillatelse i november 2012. Likevel fikk kjøperne ikke opplysninger om dette forut for overtakelsen.