Fagerås er glad for tilliten.

– Jeg er stolt og glad for den tilliten jeg har fått av nominasjonskomiteen. Jeg er innstilt på å sette inn alt jeg har av krefter til beste for befolkninga I Nordland, sier Fagerås.

Hun understreker at det er nominasjonsmøtet som endelig avgjør.

Enstemmig

Marit Tennfjord har ledet nominasjonskomiteen. Hun forteller at innstillinga fra komiteen er enstemmig.

– Vi har hatt en god prosess og hatt gode diskusjoner. Vi mener denne lista er et lag som vil jobbe sammen for et mer rettferdig Norge og til beste for folk i Nordland. På nominasjonsmøtet den 25. september vil de fem øverste på lista bli nominert. Resten av lista blir avgjort på årsmøtet i februar, sier Tennfjord i en pressemelding.

Fylkesråd

Mona Fagerås har vært kommunestyrerepresentant i 12 år i Vestvågøy og i dag er hun fylkesråd for næring og regional utvikling. Hun er fra Vestvågøy i Lofoten. Fagerås er utdannet lærer og har de siste årene vært rektor i Vestvågøy kommune. Hun har to barn.

På andreplass foreslår komiteen leder av Nordland SV, Marius Meisfjord Jøsevold. Jøsevold er fra Nesna. Også han har erfaring fra lokalpolitikken, og er nå et profilert medlem av Nordland fylkesting.

Vesteråling nummer tre

Åshild Pettersen, kvinnepolitisk leder i Nordland SV, er foreslått på 3. plass. Pettersen er opprinnelig fra Vesterålen, hun er nå bosatt i Vefsn hvor hun er kulturarbeider og varaordfører.

På fjerdeplass innstiller komiteen på Vegar Johan Jæger, fra Narvik. Jæger er gruppeleder for SV i bystyret i Narvik.

Kandidaten til femteplassen er Kaja Ljønes Lund fra Bodø. Lund er generalsekretær i Sosialistisk Ungdom.