Saken førte til stor debatt i dagens formannskapsmøte. Kommunestyret har satt som forutsetning for Kulturfabrikken at de fire kommunale byggene skal selges til 12 millioner kroner. Markedsverdien på byggene er vurdert til 13.700.00 eller 13.900.000 kroner, avhengig om Kunstnerhuset skal selges med klausul om videre kunstnerisk aktivitet.

Håpet ikke ute

Håpet er likevel ikke ute for Kunstnerhuset, om de øvrige tre byggene selges for minst 12 millioner kroner. Formannskapet ber nå kommunestyret avvente salg av Kunstnerhuset.

- Det kan være aktuelt for flere å avvente med å selgeKunstnerhuset, hvis man har en forutsetning om at salget av de øvrigeeiendommene vil skaffe til veie den øvrige egenkapitalen på 12 millioner, sierordfører Grete Ellingsen.

Mulig overføring av drift

Hun sier i drøftingen av saken at tiden frem til salg avPPD-senteret, Meieriet og Doktorgården må brukes til å jobbe med overføringenav forvaltningen av Kunstnerhuset til Kulturfabrikken KF.

Kulturfabrikken KF skal være åpne for å overta driften avKunstnerhuset.

- I drøftinger i styret i Kulturfabrikken har det vært deltom man har lyst til å overta driften eller ikke, men Kulturfabrikken har åpnetfor å ta over driften. Å bake forvaltninga av Kunstnerhuset inn i forvaltningaav Kulturfabrikken vil være veldig effektivt, sier rådmann Rolf Lossius.

Svein Roar Jacobsen (Ap) poengterer at Kunstnerhuset stortsett har gått med underskudd.

- Samtidig har ikke underskuddet vært stort. Blir det bedrebutikk i framtida? spør han.

Vil selge tre bygg i 2014

Rådmannen foreslår i innstillingen å selge Meieriet ogDoktorgården i 2014, og PPD-senteret i 2015. Formannskapspolitikerne vilimidlertid selge også PPD-senteret allerede i år.

- Når vi legger det ut for salg, så vet vi ikke hvor langtid det tar, eller prisen. Kan vi selge i 2014, med føringer om at PPD får leieut året? sier Silvia Ovik.

Saken skal behandles av kommunestyret senere i dag.