Bensinpriser er et tema som engasjerer mange bilister. I den forbindelse var det nok enkelte som sperret øynene opp torsdag formiddag. Da kunne nemlig Shell Bø, tilby bensin for 11,60 kroner literen, og diesel for 10,20  literen. Ifølge stasjonens egen Facebookside, er dette ny rekord.

– Vi kommenterer aldri priser, men vi er hele tiden opptatt av å ha konkurransedyktige priser, er meldingen VOL får da vi tar kontakt med Shell Bø.

Konkurrent ikke bekymret

Torstein Willassen driver Bunker Oil på Straume i Bø. Han er ikke uroet over de lave prisene hos konkurrenten.

– Dette tar jeg med knusende ro. At de har lave priser er ikke overraskende for meg, fordi de har det hele tiden, og det må de gjerne fortsette med.  Da svarer jeg med å sette prisene enda lavere. Jeg er gjeldfri og har anledning til å konkurrere, forteller Willassen til VOL.

Willassen håper at konkurrenten fortsetter å kjøre lave priser.

– Dette lever jeg godt med. Jeg liker å være i priskrig, fordi jeg tjener på det, slår Torstein Willassen fast.

Konkurranselovgiving

Smart Fuel driver Shell-stasjonene i Norge. Kommunikasjonssjef i selskapet, Sigrid Louise G. Phillipart, forteller at de ikke kan diskutere bensinprisene som råder hos de ulike bensinstasjonene.

– Vi kan ikke gå inn i detaljer på hvordan vi setter prisene våre, på grunn av konkurranselovgivningen. Når det gjelder lokale priser, vil de alltid variere etter lokale markedsforhold, opplyser Philippart til VOL.

Når hun får høre at det er konkurranse mellom bensinkundene i Bø, understreker hun at det bare er sunt.

– Konkurranse er positivt. Vi jobber alltid med å tilby konkurransedyktige priser til våre kunder, slår Sigrid Louise G. Phillipart fast.