Siden Norway Seafoods vurderte å legge ned ett av produksjonsanleggene i Nordland i 2012, har det vært arbeidet med tiltak for å unngå nedleggelse og styrke driften ved anleggene.Hadsel kommune og kommunens næringsselskap har tatt initiativ til et felles prosjekt sammen med Norway Seafoods. Kommunen har satt av 10 millioner kroner til utviklingsarbeidet, Norway Seafood 5 millioner, skriver Nordland Fylkeskommune i ei pressemelding.- Dette arbeidet ønsker fylkeskommunen å bidra til. Vi bevilger derfor 500 000 til prosjektet som skal brukes til å lede og administere prosjektet, sier fylkesråd for næring, Arve Knutsen (KrF).

Prosjektets hovedmål er å skape lønnsom drift året rundt ved landanlegget til Norway Seafood AS på Melbu, og dermed sikre de 115 arbeidsplassene som er ved anlegget.Prosjektet skal se på muligheter, herunder styrke råstoffgrunnlaget, tilgangen på kvalitetsfisk fra kystflåte, bedre logistikk og bearbeidingsevne, samt etablere levendelager for torsk i tilknytning til landanlegg på Melbu.

Hadsel Vekst vil være prosjekteier med ansvar for å utarbeide konkrete prosjektplaner og iverksette disse, samt koordinere arbeide mellom de ulike aktørene, står det i pressemeldinga.