– Det er ikke uten grunn at vi kaller dette for helvetesuka. Foruten om jobb, så er det kun rigging og øving denne uka, sier revysjef Bente Alsos.

– Ja, det er ei slitsom uke, sier revyveteran Ole Jakobsen med et smil. Han er den eneste i dagens besetning som har vært med i hver eneste forestilling siden starten.

Øyne utenfra

Han forteller at de det først, og muligens det andre året gikk under navnet «AILs revy», men at de siden har vært Fyr Laus. En kjær institusjon i Andøys kulturliv, som tross litt lett leggsparking og humoristisk kritikk av mang en andværing opp gjennom årene, mener at de lever opp til tittelen på jubileumsforestillingen.

SE VIDEO: 25 år og like god på bunnen

– Ja, vi er god på bunnen, slår Bente fast. Utviklingen har vært stor siden starten, og i idrettshallen denne tirsdagskvelden er Nikoline Spjelkavik leid inn som instruktør. Onsdag er Vesterålens egen sceneinstruktør Søren Frank på plass for å legge siste finpuss på helgas forestilling.

– Det er godt å få inn noen øyne utenfra som kan løfte forestillingen noen ekstra hakk, sier Ole.

Enorm utvikling

Han ser en enorm utvikling fra da han var med å starte opp revygruppa for 25 år siden.

– Jeg har sett på bilder fra de første forestillingen, og det kan ikke sammenlignes med det vi gjør i dag. Vi er blitt ganske profesjonelle i hele pakken, fra skuespillere til rigging. Alle vet hva som skal skje og hva de skal gjøre, sier Ole.

– Man blir ydmyk

Når vi spør om høydepunktet fra revykarrieren, så er det ikke overraskende Fyr Laus sin oppsetning på Edderkoppen teater i Oslo i 2013 han trekke frem.

– Den toppet et liv på scenen og var en uforglemmelig kveld. Det var full sal og jeg har aldri opplevd et slikt trøkk fra publikum, sier Ole. Han beskriver følelsen godt når han forteller hva han tenke da han begynte på det femte og siste verset på en av sangene.

– Jeg tenkte at jeg skulle ønske at det var fem vers til. Man blir ydmyk av en slik opplevelse, sier han.

Mulla og stormåsen

Når teppet går opp for årets revy i idrettshallen fredag og lørdag håper de på full sal og god stemning.

– Det er vårens høydepunkt og det er allerede godt trøkk i billettsalget, sier Bente. Produsent for forestillingen, Rune Stave, kan avsløre at de får mange ulike gjester på scenen.

– Vi får besøk av både ånder, en mulla og ikke minst er stormåsen tilbake. Og hvem vet, kanskje får vi også tid til å lage et nummer ut av at vi nesten måtte avlyse forestillingen fordi kommunen ikke ville gi oss tilgang til idrettshallen, sier han med et smil. Og for de som måtte være i tvil, det er selvfølgelig Ole som også i år leder gjengen i forestillingens siste sang, og sørger for at publikum går hele helga og nynnet «det er over, takk for at du kom å så på, det er over...».

– Men, etter 25 år i samme versjon, så har vi i år frisket den opp, avslører Rune hemmelighetsfullt.