I fjor ble Per Elvenes notert med 120 boligsalg. Det gjør ham til DNB Eiendoms nest mest selgende i 2012 på landsbasis.

Delt andre

- Jeg kom på delt andre plass med ei flott berte fra Oslo, sier Elvenes.

I midten av februar var han i Oslo og mottok prisen foran 650 meglere fra DNB Eiendom.

- Det var jo litt moro. Gamle meg på scenen med masse ungdom, sier Elvenes. Han smiler og viser fram klokka han fikk, og diplomet.

Det er imponerende av en megler i Vesterålen å selge på linje med, og mer enn eiendomsmeglere i de større byene. Elvenes har jobbet som eiendomsmegler siden 2005 da han returnerte til Vesterålen med familien etter et tre års langt opphoold i Spania.

Et helt team bak suksessen

Han er allerede fra starten av helt tydelig på at dette ikke er en enmannsbragd.

- Vi er et team som står bak dette. Salgene noteres på meg, forklarer Per. Med seg har han Julie Andreassen og Ole T. Albrigtsen.

- Måten vi har fordelt arbeidsoppgavene mellom oss på funker veldig bra på den måten at vi får gjort de tingene som vi er best på. Jeg er flink med folk, og møter derfor kundene. Ole og Julie produserer papirer som f..., salgsoppgaver, skjøter og så videre. Det er mye som skal gjøres, og vi fungerer som et team. Dermed så ender jeg opp med å selge like mye hus som de meglerne i Norge som selger flest hus, forklarer Elvenes.

- Jeg regner meg jo selv som forholdsis rask på tastaturet, men Julie er mye raskere og har en mye klarere formening om hvor hun henter informasjon enn det jeg har. Når hun henter frem ting så går det veldig mye fortere. Jeg er vel mere den kreative typen, forklarer Per.

200 samtaler om dagen

Eiendomsmeglerjobben er heller ikke for alle. Du skal være ekstremt utadvendt og samtidig god på stressmestring og sjonglering av prosjekter.

I løpet av en travel dag kan han ha omkring 200 samtaler.

- Det kan være stressende, og du må kunne slappe av i stresset. Det er mange ting å gjøre, og er det en budrunde må du kunne legge alt annet til side og kun fokusere på budrunden. Noen ganger holder jeg i flere runder på en gang. Da gjelder det å ha tunga i rett munn, sier Per.

- Du har hørt den?

I de store byene er det naturligvis enda høyere trøkk.

- Men i storbyene har eiendomsmeglere mye høyere fortjeneste, sier Per.

Størst i Vesterålen

DNB Eiendom stod for rundt 40 prosent av hele boligmarkedet i Vesterålen i 2012, og hadde en total omsetning på i overkant av 4 millioner netto.

- I år ligger vi faktisk foreløpig noe høyere, på rundt 50 prosent, sier Per. - Klarer vi å holde denne steamen blir vi veldig fornøyd.

I tillegg til salg av boliger driver selskapet også med verdivurderinger. i fjor ble det fakturert for over 300.000 netto i verdivurderinger, og året før det samme.

- I år regner jeg med at vi skal selge mer enn i fjor. Januar og februar er vanligvis rolige måneder og vi har solgt 15 boliger totalt i år og har allerede registrert 29 oppdrag.

Det er allikevel ikke før etter påske at kjøret begynner i eiendomsmarkedet.