Tiltalebeslutningen foreligger nå fra politimesteren i Nordland, og er på fem sider. Alle lovbrudd mannen er tiltalt for er begått i 2014 og 2015, og flere av dem har høye strafferammer.

Grove narkotikaforbrytelser

Mannen er tiltalt for fire tilfeller av oppbevaring av betydelig mengder stoff. I juli 2015 skal han ifølge tiltalen ha oppbevart 530 gram amfetamin, 96 gram hasj og tabletter på en adresse i Vesterålen.

Han er også tiltalt for fire tilfeller av vold mot sin samboer.

Vesterålsmannen er også tiltalt for flere tilfeller av bruk av narkotika, for flere tyveri, for kjøring i ruspåvirket tilstand, kjøring uten førerkort og over fartsgrensa. Han er også tiltalt for å ha handlet varer på nett og forsøk på å ta opp lån i en annen persons navn. Han er også tiltalt for biltyveri og for å ha kjørt med falske skilt.

Høye strafferammer

Politiadvokat Kay Rønning-Nyvold mener de har en sterk sak, og sier at vesterålsmannen risikerer mange års fengsel.

- Det er flere forhold av grove narkotikaforbrytelser, hvor strafferammen er over seks år. I tillegg er det tatt ut tiltale for mishandling i nære relasjoner, som har en strafferamme på inntil seks år. Så får vi får se hva retten kommer frem til, sier Rønning-Nyvold.

Politiadvokaten sier det ikke er hverdagskost med tiltalebeslutninger som innholder så mange alvorlige forhold.

- Hvordan har saken vært å etterforske?

- Det er krevende når det blir veldig mange forhold, og mange gjøremål, men utover det har det ikke vært spesielt komplisert.

Vi har forsøkt å få en kommentar fra mannens forvarer, Christine Hamborgstrøm, men har ikke lyktes tross gjentatte forsøk.