I onsdagens formannskapsmøte i Øksnes skal kommunebudsjettet for 2017 gjennom en førstegangsbehandling.

Vil legge ned to SFO-er

I den fungerende rådmannenens budsjettforslag er det blant annet foreslått å overføre elevene ved Sommarøy SFO og Strengelvåg SFO til Myre SFO fra skoleåret 2017/2018.

Saken legges frem fra fungerende rådmann parallelt med budsjettforslaget for 2017. Saken fremmes derfor som et tiltak i en økonomisk sammenheng, påpekes det i sakspapirene.

Nytt signalanlegg

Det foreslås også å investere 400.000 kroner i nytt signalanlegg på Alsvågheimen, som har hatt tekniske feil med to ulike signalanlegg som ikke kommuniserer med hverandre.

Ifølge sakspapirene er alarmen blitt utløst feilaktig og ført til merarbeid og frustrasjon for ansatte, både på dagtid og natt.

Les også: Ungdomstrinnet i Alsvåg legges ned

Pålegg fra Arbeidstilsynet

Etter pålegg fra Arbeidstilsynet må kommunen få på plass garderober til dame/herre med garderobeskap og dusj/toalett, samt arbeidstøy til alle ansatte i hjemmetjenesten i kommunen.

Den fungerende rådmannen foreslår derfor å sette av 260.000 kroner til oppgradering av garderober i investeringsbudsjettet, mens kostnader til arbeidstøy er innarbeidet i driftsbudsjettet.

Les også: Reagerer på at ingen ble hørt før nedleggelsen

Nytt tak i Øksneshallen

Taket på Øksneshallen er cirka 30 år gammelt. Det har de siste årene oppstått lekkasjer som har eskalert i omfang og hyppighet de siste årene.

Det foreslås derfor å bevilge to millioner kroner til renovering av taket.

Kommunen har fått forhåndsgodkjenning for å kunne søke om spillemidler, noe kommunen vil gjøre i 2017, ifølge sakspapirene.

Les flere av rådmannens forslag her.