I NRK-serien 'Oppdrag Nord-Norge' er Pia Nic Gundersen (27) en av ni ekstremsportutøvere som boltrer seg i nordnorsk natur. Konseptet er en videreføring av "Oppdrag Sognefjorden".

- Det var en fantastisk tur. Helt makalaus! Jeg ble kjempekry da vi kom til Vesterålen, og jeg kunne gå på dekk og fortelle om blåbyen og peke på der jeg har vokst opp. Jeg var vel egentlig kry hele turen, for jeg var eneste nordlending med, fortalte Pia til SortlandsAvisa etter opptakene.

Opptak i Vesterålen

Under oppdraget bor deltakerne på en båt, og seiler opp langs kysten til en rekke spektakulære mål, fra Lyngsalpene i nord til Stetind i sør. Opptakene ble gjort i fjor vinter, og 21. mars i fjor la de til kai i Pias hjemby, Sortland, for å gjøre opptak i Vesterålen.

Pia fikk under innspillingen utfordret seg på naturen i hjemlige trakter. Hvilken topp det er snakk om, kan hun ikke røpe.

- Men det er en topp som jeg har beskuet fra kjøkkenvinduet fra jeg var liten av, avslørte hun for SortlandsAvisa.

Testet jibbing og kiting

Pia er i dag en frikjører av verdensklasse. I år tok hun steget opp til Freeride World Tour og har allerede en imponerende 2. plass som sin foreløpige beste plassering.

På turen var det lagt opp til at utøverne skulle få gjøre sine idretter mest mulig på veien i tilrettelagt terreng. Gundersen fikk også prøvde flere andre ekstremidretter.

– Jeg holdt meg unna basehopping, men jeg prøvde litt jibbing, og det ble også en del kiting underveis på turen. Så på turen ble en ikke bare kjent med de andre som var med, men også deres idrett og lidenskap, forteller Pia til NRK.

Spent på resultatet

Pia forteller at ved å bo 20 personer tett på hverandre på små lugarer blir man både raskt og veldig godt kjent.

– Det blir spennende å se på TV. Foruten den første episoden har jeg nesten ikke sett noe. Så jeg vet ikke hvordan det blir. Kanskje blir det rart at alle skal se. Men for min del gleder jeg meg til å gjenoppleve hele turen, og jeg ser på programmet som en utklippsbok med minner, sier hun til NRK.

Serien vil sendes i åtte episoder.