Heldige omstendigheter og troen på eget lag er årsaken til at Bergs håp om spill i 2.-divisjon ikke er slukket. Laget er nå seks poeng bak seriefavoritt Mo, etter at helgelandslaget mandag tapte to poeng mot Bodø/Glimt 2 på Aspmyra i Bodø.

Samtidig surfer Bergs eget lag på en positiv bølge etter at de utklasset Tverlandet med hele 12-0 sist helg.

– Et ørlite håp har jeg fortsatt. Slår vi Stålkam til helga og Mo på hjemmebane neste helg, er vi plutselig bare tre poeng bak, og da er det match igjen, sier Berg.

Duellkamp

Først må altså Stålkam nedkjempes på bortebane i dag, lørdag. Laget fra Mo har flere sterke prestasjoner i de siste serierundene. Blant annet slo de byrival og serieleder Mo, og spilte uavgjort borte mot Bodø/Glimt 2.

– Stålkam er kompakte i forsvar og har et fysisk sterkt mannskap. De spiller lite gjennom midtbanen, men foretrekker lange baller opp mot møtende spiss, for så å komme etter med mange spillere, sier trener Berg.

Han forventer en kamp med mange dueller.

– Vår oppgave blir dermed å ta ballen ned og sette tempo langs bakken, sier Berg.

– Lønn for strevet

Spillende assistenttrener Jonathan Barlow mener kalasseieren mot Tverlandet var en viktig vitamininnsprøytning for Sortland-spillerne.

– Det var godt å få 12-0-seieren. Positiviteten i laget er bedre når vi ser at vi kan spille god fotball. Lønn for strevet, kan du kalle det, sier Barlow.

Sortland har begynt å kjøre tøffere treningsøkter. Barlow tror det kan bli nøkkelen til gode prestasjoner i høstsesongen.

– På vårsesongen var vi gode i små perioder, men aldri i 90 minutter. Etter en tøff treningsperiode klarte vi å være skjerpet hele kampen mot Tverlandet. Intensiteten går opp og vi er opptatte av å bevegelse når vårt lag har ballen. Tidligere har spillerne holdt sin posisjon. På meg virker det som om noe har løsnet, sier Barlow.

Om dagens møte med Stålkam har assistenten følgende kommentar:

– Stål er et meget godt hjemmelag. Vi kommer til å få våre muligheter, men det blir en helt annet kampbilde enn mot Tverlandet.

Kampen mot Stålkameratene starter klokken 13. Resultat og kampoppsummering kan du etter hvert lese på VOL.